Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

31
2
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

Skriv ut
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör

100 g
smör
1/2
citron
1
vitlöksklyfta
-
salt och svartpeppar

Svartrötter

1/2 dl
pinjenötter
500 g
svartrötter
1 msk
salt

Till garnering

65 g
röda mangoldskott
2 msk
skuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Lina

1/1/2019

Sådär. Hade nog varit godare med nån typ av parmesan kräm, alt att steka svartroten i smöret. Att äta smöret som sås blev sådär enligt mig.

Christina

12/29/2014

Det verkar bra skall pröva det till Nyår, gillar svartrötter.

Näringsvärde per portion

Energi 1378 KJ / 329 kCal
Fett 25 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 20 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept