Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter
En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!
Ingredienser
4 portioner
Brynt smör
100 g smör
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Svartrötter
1/2 dl pinjenötter
500 g svartrötter
1 msk salt
Till garnering
65 g röda mangoldskott
2 msk skuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1378 KJ / 329 kCal
Fett25 g
Salt5.6 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
Använd engångshandskar när ni skalar svartrötterna. Då slipper ni besväret med klibbiga händer👍
Harald
2022-05-10Sådär. Hade nog varit godare med nån typ av parmesan kräm, alt att steka svartroten i smöret. Att äta smöret som sås blev sådär enligt mig.
Lina
2019-01-01Det verkar bra skall pröva det till Nyår, gillar svartrötter.
Christina
2014-12-29