Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brynt smör: Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt, låt svalna.
  2. Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa vitlöken i smöret och blanda ner citronskalet. Ställ i kylen tills det stelnat.
  3. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i het stekpanna med lite salt.
  4. Fyll en 2 liters kastrull med vatten (för 4 port) och pressa i citronsaften och tillsätt saltet.
  5. Svartrötter: Tvätta svartrötterna under rinnande kallt vatten. Skala, dela längs med och skär rötterna i ca 10 cm långa stavar. Lägg dem i citronvattnet så de inte mörknar.
  6. Koka svartrötterna mjuka i citronvattnet.
  7. Vid servering vispa smöret luftig med elvisp. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Till garnering: Servera de varma svartrötterna med pinjenötter och vispat smör, garnera med mangoldskott och gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Brynt smör
  • 100 g smör
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
Svartrötter
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 500 g svartrötter
  • 1 msk salt
Till garnering
  • 65 g röda mangoldskott
  • 2 msk skuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1378 kJ / 329 kCal