Minirårakor med rom

24
4
Minirårakor med rom

Finns det något godare än krispiga rårakor tillsammans med syrlig crème fraiche, salt rom och smakrik lök? Svar nej! Här serveras rårakorna i miniformat vilket passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som mindre förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Minirårakor med rom

Ingredienser

4 portioner

Citronkräm

1 dl crème fraiche eller smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar

Rårakor

600 g fast potatis
1/2 tsk salt
rapsolja
smör

Till servering

80 g rom (t ex tångkaviar eller stenbitsrom)
1 dl finhackad rödlök
1 dl plockad dill
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Stek rårakorna förväg och lägg på ett galler, värm i ugnen på 175°C i ca 5 minuter innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Christina

2023-01-12

Kan inte bli godare

Monica

2023-01-04

Gjorde denna till nyår och den var otroligt god. Råkade ha kalixrom i frysen så det var en obeskrivlig lyx men är säkert lika god men annan rom

Alina

2023-01-01

Så himla gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1173 KJ / 281 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 28 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden