Minirårakor med rom
Finns det något godare än krispiga rårakor tillsammans med syrlig crème fraiche, salt rom och smakrik lök? Svar nej! Här serveras rårakorna i miniformat vilket passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som mindre förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
Citronkräm
1 dl crème fraiche eller smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
Rårakor
600 g fast potatis
1/2 tsk salt
rapsolja
smör
Till servering
80 g rom (t ex tångkaviar eller stenbitsrom)
1 dl finhackad rödlök
1 dl plockad dill
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 281 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan dem serveras kalla?
Helena
2024-12-03Hej Helena! Ja, det går fint! Dom hinner ju redan svalna en del medan man steker allihop. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-04Toppen! Lyxig förrätt som är enkel att laga.
Therés
2024-03-20Kan inte bli godare
Christina
2023-01-12