Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

Är du på jakt efter en vansinnigt god förrätt? Servera picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom, perfekt till nyår eller en festlig middag när som helst på året. Regnbågsrommen går fint att byta ut mot någon annan typ av rom eller tångkaviar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Ingredienser
6 portioner
Lag
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
450 g fast potatis
1 l vatten
2 tsk salt
Till servering
1 rödlök
3 dl crème fraiche
250 g löjrom, tångkaviar eller regnbågsrom
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1206.5 KJ / 287.9 kCal
Fett18.1 g
Salt1.97 g
Kolhydrater17.4 g
Protein13 g
Kommentarer
Wow vad gott!! Väldigt uppskattad rätt av både familj och vänner. Kul med picklad potatis, något jag aldrig smakat innan.
Åsa
2023-04-11Gjort den här rätten flera gånger. Älskar den!
Frida
2022-12-15Supergott! Fräscht och lätt. Jag använde dock smetana istället för creme fraiche för att få extra sötma. Syran från potatisen tillsammans med sötman från smetanan blir jättegott tillsammans med den salta löjrommen.
Vanessa
2021-01-10