Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

26
6
Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

Är du på jakt efter en vansinnigt god förrätt? Servera picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom, perfekt till nyår eller en festlig middag när som helst på året. Regnbågsrommen går fint att byta ut mot någon annan typ av rom eller tångkaviar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

Ingredienser

6 portioner

Lag

1 1/2 dl
ättiksprit (12 %)
3 dl
strösocker
3 dl
vatten
1 tsk
salt
450 g
fast potatis
1 l
vatten
2 tsk
salt

Till servering

1
rödlök
3 dl
crème fraiche
250 g
löjrom, tångkaviar eller regnbågsrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Vanessa

1/10/2021

Supergott! Fräscht och lätt. Jag använde dock smetana istället för creme fraiche för att få extra sötma. Syran från potatisen tillsammans med sötman från smetanan blir jättegott tillsammans med den salta löjrommen.

Pernilla

1/1/2021

Smakade inte alls gott, alldeles för surt och potatisen tog överhanden, rödlöken, creme fraiche och rom kunde inte balansera upp det sura. Kommer inte att tillaga den här flera gånger.

Anna

12/31/2020

Bottennapp, smakade inlagd sill tyckte alla vid bordet

Testa liknande recept