Allt om hjärtsallad
Vi fördjupar oss i den söta lilla salladen och tar reda på spännande fakta och recept.
Tomatsallad, zucchinisallad, kålsallad eller en klassisk veckosallad. Sallad som tillbehör till fågel, fisk, kyckling eller ost hittar du här!
Tips: här hittar du alla våra recept på sallad!
Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter. Purjolök och paprika ger extra sting till salladsfavoriten. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång, om det nu blir något kvar! Passar till både kött och fisk.
VeckosalladTomatsallad när den är som godast med perfekt balans mellan tomater, rödlök och en god olivoljedressing. Toppa tomatsalladen med fräsch persilja och lite svartpeppar direkt från kvarnen.
TomatsalladUppdatera fredagstacosen med denna sallad som tillför krisp till tacobuffén! Ett snabbt och enkelt tillbehör som görs på kålrabbi, päron, selleri och gräslök.
Krispig sallad med kålrabbi och päronLäckert tillbehör där färsk broccoli står i centrum. Bryt broccolin i buketter och skär stjälken i tunna skivor, och smaksätts med olivolja och citron. Toppa allt det härliga med knapriga valnötter och parmesan. Super som förrätt eller på buffén!
BroccolisalladDenna härligt somriga jordgubbssallad svänger du ihop på under en halvtimme. De söta jordgubbarna kontrasterar perfekt mot de salta kalamataoliverna och fetaosten. Servera gärna till lax och färskt bröd.
JordgubbssalladGurksallad med dill är ett enkelt och fräscht tillbehör som passar fint till vårens och sommarens måltider. Du svänger snabbt ihop gurksalladen av urkärnad gurka, finskivad silverlök, vinäger, socker och salt. Och färsk dill förstås!
Syrlig gurksallad med dillEn klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
KålsalladMed detta recept i rockärmen lovar vi dig en god sallad på endast några få minuter. Denna enkla och smakrika bönsallad gör du med fetaost, marinerade kidneybönor, frisk gurka och knaprig selleri.
Sallad med kidneybönor, selleri och fetaostEn variant på coleslaw gjord på rotselleri, äpple och crème fraiche. Smaksätt med dijonsenap och persilja, och servera denna syrliga och krispiga slaw som tillbehör till tacos, hamburgare eller kött.
Rotsellerislaw med äppleSallad på tunt hyvlad zucchini är perfekt tillbehör till många rätter. Snabbt och enkelt gör du zucchinisalladen som blandas med tomater och rucola. Smaksätt din sallad med en god olivolja och rödvinsvinäger och den är klar att servera till grillade rätter eller på ett buffébord.
Zucchinisallad med tomat och rucolaColeslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.
ColeslawEtt väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.
Snabbpicklad morotVi fördjupar oss i den söta lilla salladen och tar reda på spännande fakta och recept.
Här har vi samlat några av våra fräscha och nyttiga favoritsallader till julbordet.
Frukosten är värd din tid och kärlek. Här är nio härliga och nyttiga frukostrecept
Vi guidar dig genom krispiga, späda, gröna småblad som mâche, ruccola och mangold.
Här kommer fakta och mängder med goda recept med vinterns favoritfrukt apelsinen.