Italiensk bulgursallad med salami och mozzarella

Söker du en matig och färgstark sallad? Se hit! Denna bulgursallad med italienska influenser har allt och lite till, från salami och mozzarella till oliver och basilika. Salladen serveras med en örtig citrondressing och passar lika bra till middag som till lunch eller i matlådan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 förp sallad (à 65 g)
250 g körsbärstomater
1 rödlök
250 g minimozzarella (eller mozzarella)
2 dl urkärnade gröna oliver
1/2 kruka färsk basilika
70 g skivad salami (eller lufttorkad skinka)
Citron- och örtdressing
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk svartpeppar
2 krm salt
1/2 kruka hackad färsk basilika
För alla
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett39 g
Salt2.6 g
Kolhydrater44 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vilken slags sallad rekommenderar ni?
Jennie
2023-10-21Hej Jennie! Vi har provlagat med provensalsk sallad men det går bra med den sallad du gillar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08