Italiensk bulgursallad med salami och mozzarella

Söker du en matig och färgstark sallad? Se hit! Denna bulgursallad med italienska influenser har allt och lite till, från salami och mozzarella till oliver och basilika. Salladen serveras med en örtig citrondressing och passar lika bra till middag som till lunch eller i matlådan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 förp sallad (à 65 g)
250 g körsbärstomater
1 rödlök
250 g minimozzarella (eller mozzarella)
2 dl urkärnade gröna oliver
1/2 kruka färsk basilika
70 g skivad salami (eller lufttorkad skinka)
Citron- och örtdressing
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk svartpeppar
2 krm salt
1/2 kruka hackad färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett39 g
Salt2.6 g
Kolhydrater44 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Bytte kikärtorna mot svarta bönor som jag lade direkt i salladen. 👌
Karin
2025-03-24Fantastiskt gott! Hoppade över salamin och nästa gång ska jag ta tofu istället för mozzarella. Men jag tror jag gjorde för mycket bulgur så jag hade inte i allt. Gissar att det skulle vara 2dl färdig bulgur? Är inte van att följa matrecept.
Izabelle
2025-02-01Kan man använda Quinoa istället för bulgur?
Marianne
2024-10-03Hej Marianne! Det funkar med quinoa med, Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-04