Asiatisk biffsallad

62
4
Asiatisk biffsallad

Häftig och livfull sallad som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du steker biffen så att köttet blir mört och saftigt och blandar det med koriander, selleri och lök och över ringlar du den heta chilimarinaden. Otroligt gott och fräscht!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Asiatisk biffsallad

Ingredienser

6 portioner
3 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 msk asiatisk fisksås
4 msk färskpressad limejuice
2 tsk socker
500 g oxfilé eller biff
1 kruka färsk koriander
2 schalottenlökar
1 selleristjälk
6 salladslökar
rapsolja

Till servering

salladsblad
limeklyftor eller limequats

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du ha mer grönt så lägg till mer stjälkselleri och salladslök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Carola

2021-04-18

Jättegott! Serverade i salladsblad med ris och finstrimlad rödkålssallad med rostade sesamfrön, lite färskpressad lime, en aning sesamolja, soja och chiliflakes. Suveränt!

Florian

2020-08-09

Tips: använd salladsbladen som wraps och fyll med resten för en krispig skön smakupplevelse!

Jonas

2019-09-23

Jättegott, frächst!