Asiatisk biffsallad

Betyg 4.1 av 5.
68 personer har röstat
4
Asiatisk biffsallad

Den här asiatiska biffsalladen är häftig och livfull sallad som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du steker biffen så att köttet blir mört och saftigt och blandar det med koriander och salladslök och över ringlar du den heta chilimarinaden. Otroligt gott och fräscht!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Asiatisk biffsallad

Ingredienser

6 bufféportioner

Dressing

3   vitlöksklyftor
1 - 1 1/2   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2   schalottenlökar
3 msk  asiatisk fisksås
2 - 3   lime (2-3 lime motsvarar ca 4 msk juice)
2 tsk  strösocker
2 msk  rapsolja

Biff

500 g  oxfilé eller biff
salt
peppar
1   kruka färsk koriander
2   morötter (à ca 100 g)
5   salladslökar

Till servering

2   lime
1 1/2 dl  hackade saltade jordnötter
1   hjärtsalladshuvud

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Blanda i glasnudlar om du vill äta den som huvudrätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Serverade i salladsblad med ris och finstrimlad rödkålssallad med rostade sesamfrön, lite färskpressad lime, en aning sesamolja, soja och chiliflakes. Suveränt!

Carola

2021-04-18

Tips: använd salladsbladen som wraps och fyll med resten för en krispig skön smakupplevelse!

Florian

2020-08-09

Jättegott, frächst!

Jonas

2019-09-23

Näringsvärde per portion

Energi1284 KJ / 307 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga