Asiatisk biffsallad
Den här asiatiska biffsalladen är häftig och livfull sallad som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du steker biffen så att köttet blir mört och saftigt och blandar det med koriander och salladslök och över ringlar du den heta chilimarinaden. Otroligt gott och fräscht!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
6 bufféportioner
Dressing
3 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 schalottenlökar
3 msk asiatisk fisksås
2 - 3 lime (2-3 lime motsvarar ca 4 msk juice)
2 tsk strösocker
2 msk rapsolja
Biff
500 g oxfilé eller biff
salt
peppar
1 kruka färsk koriander
2 morötter (à ca 100 g)
5 salladslökar
Till servering
2 lime
1 1/2 dl hackade saltade jordnötter
1 hjärtsalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1284 KJ / 307 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein24 g
Kommentarer
Jättegott! Serverade i salladsblad med ris och finstrimlad rödkålssallad med rostade sesamfrön, lite färskpressad lime, en aning sesamolja, soja och chiliflakes. Suveränt!
Carola
2021-04-18Tips: använd salladsbladen som wraps och fyll med resten för en krispig skön smakupplevelse!
Florian
2020-08-09Jättegott, frächst!
Jonas
2019-09-23