Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Souvlaki

Souvlaki är grekiska spett med kött som grillas. I detta recept används fläskfilé eller lammkött med en smakrik marinad på bland annat citron, vitlök och rosmarin. Den marinerade fläskfilén eller lammet skärs i små kuber och träs sedan upp på spett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 8-12 små spett av trä (för 4 port) i kallt vatten ca 10 min. Putsa och skär köttet i små kuber.
  2. Trä upp köttet tätt på spetten. Blanda oljan med citronsaft, pressad vitlök, rosmarin och peppar. Pensla spetten med marinaden och låt spetten marinera i kylskåpet minst 2 tim.
  3. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Salta spetten.
    Servera med klyftpotatis och grekisk bondsallad av tomater, gurka, lök och fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé eller benfritt lammkött av t ex steken
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan