Couscoussallad

31
6
Couscoussallad

Recept på färgstark och nyttig couscoussallad. Du gör den av bland annat purjolök, soltorkade tomater, bladpersilja, babyspenat, fetaost, parmesan och citronskal. Snabblagat och smakrikt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Couscoussallad

Ingredienser

4 portioner
4 dl
couscous
3 msk
konc kycklingfond eller grönsaksfond
1/3
purjolök (den ljusa delen)
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 dl
soltorkade tomater
3 msk
olivolja
1/2 dl
färskpressad citronjuice
1 dl
hackad bladpersilja
3 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
1
påse babyspenat (à 65 g)
150 g
fetaost
50 g
parmesanost
-
ev olivolja att ringla över
-
ev finstrimlade citronskal

Gör så här

Tips

Passar bra till burgare och wraps.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Emelie

2021-01-26

Otroligt god! Åt den endast så och även det gick bra.

Mari

2020-08-18

Riktigt, riktigt gott!!

Alexandra

2020-08-01

Perfekt till hälsans köks soyafileer

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 707 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 70 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept