Couscoussallad
Recept på färgstark och smakrik couscoussallad. Du gör den av bland annat purjolök, soltorkade tomater, bladpersilja, babyspenat, fetaost, parmesan och citronskal. Snabblagat och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1/3 purjolök (gärna den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
ev olivolja att ringla över
ev citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 707 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater70 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod till grillat.
Carola
2023-06-15Supergod! Blandade couscousgryn och pärlcouscous, hälften av varje!
Alice
2023-06-11Jättegod och smakrik couscoussallad. Perfekt på buffébordet meden god sås till.
Ann-louis
2022-07-17