Couscoussallad

42
9
Couscoussallad

Recept på färgstark och smakrik couscoussallad. Du gör den av bland annat purjolök, soltorkade tomater, bladpersilja, babyspenat, fetaost, parmesan och citronskal. Snabblagat och smakrikt!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Couscoussallad

Ingredienser

4 portioner
4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1/3 purjolök (gärna den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
50 g parmesan
ev olivolja att ringla över
ev citronskal

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Ann-louis

2022-07-17

Jättegod och smakrik couscoussallad. Perfekt på buffébordet meden god sås till.

Kim

2022-06-05

Helt okej

My

2022-05-12

Mycket gott! Hade quinoa istället för couscous, och lite gurka och rödlök i. Kommer absolut göra igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 707 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 70 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden