UNDER 15 MIN | Enkel

Grekisk sallad

Blått hav, solens som lyster, vita hus och en god lunch i Grekland. Ja, det kan du drömma dig bort till när du äter den här klassiska grekiska salladen. Salladen består av ingredienserna som lök, oliver och naturligtvis fetaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken. Dela tomaterna i bitar. Skär gurkan i tärningar.  Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Lägg upp i en skål eller på ett serveringsfat. Strö över oliverna.
  3. Blanda vinäger, olivolja och oregano. Ringla dressingen över salladen. Krydda med salt och peppar. Bryt fetaosten i bitar och fördela på salladen.
  4. Till servering: Servera salladen med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 4 kvisttomater
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 150 g fetaost
Till servering
  • bröd