Caesarsallad med kyckling och bacon

Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av sardellfiléer och vitlök med pikant smak från worcestershiresås samt parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 liten vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 äggula
1 tsk citronsaft
1/2 tsk worcestershiresås
1 krm salt
2 dl rapsolja
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
Sallad
2 romansallad
140 g bacon
400 g kycklingfilé
salt
Till servering
brödkrutonger
hyvlad parmesan
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3086 KJ / 737 kCal
Fett67 g
Salt2.4 g
Kolhydrater1 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt ”Ceasar-smak”, mycket nöjd. Och jag, som inte hade sardeller hemma (och var i tidsnöd) tog kapris istället - och det gick lika bra ☺️
Gunnel
2024-09-18Blev mycket gott!🌞
Karl
2024-06-13Supergod dressing. Jag tog en halv msk extra vatten för att få en något lösare konsistens.
Lena
2024-05-31