Halloumisallad med citron- och gurkröra
Smakrik och mättande halloumisallad, som dessutom är både enkel och snabblagad. Tärna halloumin och stek den frasig i lite olivolja. Vänd ner osten i den ljumma salladen av bulgur, lök, morötter och zucchini och servera tillsammans med rivig rucola och syrlig citron- och gurkröra. Perfekt vardagsmat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
Halloumisallad
3 dl bulgur
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
ca 300 g halloumi
Citron- och gurkröra
1 gurka
1/2 citron
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd halloumi och kvarg utan laktos.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Lite sötma!
Lite flytande honung på de stekta halloumibitarna är toppengott.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 639 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.5 g
Protein32.7 g
Kommentarer
Bytte kvarten mot gräddfil men annars gudomligt 😍
Oliwia
2023-10-27Hej! Är måtten på bulgur okokt eller kokt?
Olivia
2023-10-05Hej Olivia! Det är okokt bulgur som det ska vara. Hoppas att du gillar salladen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-06Bytte ut kvargen mot grekisk yoghurt, funkade jättebra :)
Emma
2023-02-22