Tabbouleh 

174
29
Tabbouleh 

En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Tabbouleh 

Ingredienser

4 portioner
1 dl bulgur
ca 100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.

Gör så här

Tips

Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.

Vad tyckte du om receptet?

174

Kommentarer

Anna

2021-06-19

Bulgur kokas, tror du tänker på couscous....

Camilla

2021-06-05

Neeeeeej! Man kokar inte bulgur. Lägg den i vatten/lite av citronjuicen och oljan Låt ligga tills den blir mjuk ca 10 min

Johanna maria

2021-05-01

Otroligt gott och fräscht! Hoppade dock över bulguren.

Näringsvärde per portion

Energi 1341 KJ / 320 kCal
Fett 21 g
Salt 1.85 g
Kolhydrater 24 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept