Tabbouleh
En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 dl bulgur
ca 100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör så här
Tips
Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1341 KJ / 320 kCal
Fett21 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
Supergott men kan vara värt att börja med mindre salt än vad som står i receptet. Vi gjorde 6 portioner och tog 1 tsk salt istället för 1,5 tsk och ökade även på med mer tomat, lök och persilja för att dämpa saltet. Men ja, det här receptet sparas!
Essi
2024-06-21Jag gör med bara tomater lök persilja lite chili olja citron salt o peppar. Det blir en annan sallad men god tycker vi
Eva maj
2024-06-16cous cous gryn går lika bra.
Ingegerd
2024-05-25