Tabbouleh 

133
27
Tabbouleh 

En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Tabbouleh 

Ingredienser

4 portioner
1 dl
bulgur
ca 100 g
bladpersilja
1
gul lök
3
tomater
3/4 dl
färskpressad citronjuice
1 dl
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.

Gör så här

Tips

Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Johanna maria

2021-05-01

Otroligt gott och fräscht! Hoppade dock över bulguren.

Carola

2020-07-15

Givet tillbehör till både grillat och annat eller bara som en lunchsallad. Jag skippar bulgur och klipper ner lite färsk mynta. Supergott.

Kristina

2020-07-02

Är detta recept verkligen till 4 portioner? Det låter som väldigt små mängder, räcker det om jag ska ha det som tillbehör till grillat (istället för potatissallad etc)

Redaktionen ICAse

2020-07-03

Hej Kristina! Detta är mer tänkt som ett tillbehör. Vill du endast servera tabbouleh till grillat så skulle jag öka upp mängderna. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1341 KJ / 320 kCal
Fett 21 g
Salt 1.85 g
Kolhydrater 24 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept