Tabbouleh 

Betyg 4.4 av 5.
255 personer har röstat
46
Tabbouleh 

En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Tabbouleh 

Ingredienser

4 portioner
1 dl  bulgur
ca 100 g  bladpersilja
1   gul lök
3   tomater
3/4 dl  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.

Gör så här

Tips

Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
255 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott . Nyttigt också.

Maria

2024-03-25

Bulguren ska absolut i n t e kokas. Det räcker med citronsaft, olja och saften från tomaterna.

Anna

2023-10-18

Mycket gott! Tillsatte cest från 1/2 citron (ekologisk).

Susan

2023-07-07

Näringsvärde per portion

Energi1341 KJ / 320 kCal
Fett21 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegogrill med jordgubbstabbouleh
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungskyckling med tabbouleh
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med tabbouleh och hummus
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga