Tabbouleh 

214
41
Tabbouleh 

En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Tabbouleh 

Ingredienser

4 portioner
1 dl bulgur
ca 100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.

Gör så här

Tips

Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

214

Kommentarer

Martin

2022-11-16

Så gott

Anna

2022-11-02

Det här är mitt grundrecept på tabbouleh, som jag varierar litet. En uppenbar sak som är värd att nämna apropå att koka bulgurn eller ej är att bulgur finns i olika varianter. Om du använder hel bulgur , koka annars är den stenhård även dagen efter. Jag vet. Jag har provat. Använd istället halvgrov eller fin bulgur, då ska du inte koka den. Detta kunde ha varit tydligare i receptet!🙂

Rosmarie

2022-10-18

I rosa cirkeln med 3 prickar i finns flera val, som 'lägg till recept i receptsamling', 'lägg till i inköpslista', 'dela' & 'skriv ut' 😉

Näringsvärde per portion

Energi 1341 KJ / 320 kCal
Fett 21 g
Salt 1.85 g
Kolhydrater 24 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden