En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Tillsatte cest från 1/2 citron (ekologisk).
Susan
2023-07-07Jättegott! Räckte som tillbehör till vegbullar och pitabröd för två-tre personer för oss (vi äter stora portioner). Ev behövdes det inte riktigt så mycket olivolja, men smakar supergott oavsett.
Maria
2023-06-03Kommer absolut att laga detta igen! Perfekt bjudlunch i sommar.
Mica
2023-03-09