Tabbouleh
En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 dl bulgur
ca 100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1341 KJ / 320 kCal
Fett21 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
Väldigt gott och lättlagat!
Maria
2025-02-161 dl Bulgarien, kokt eller okokt. Framgår inte
Fredrik
2024-12-23Hej Fredrik! Okokt som sen ska kokas under punkt 1. Lycka till. //Tove
Redaktionen
2024-12-23Toppen!
Lena
2024-10-20