Sallad nicoise
Det här är receptet på en Salade Niçoise som utöver att vara matig och enkel dessutom är vacker att se på. Sältan av tonfisk, sardeller och oliver möter den runda smaken av potatis och salladen får krispighet av tomater, sallad och färska örter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
4 ägg
2 burkar tonfisk i olja eller vatten (à 200 g)
1 burk sardeller (à 50 g)
1 rödlök
3 tomater
1 kruka sallad (gärna krispsallad)
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackade örter (t ex persilja, rosmarin och timjan)
ca 25 svarta oliver
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2261 KJ / 541 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater28 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gärna lite senap i dressingen.
Peter
2023-07-22Är det inte vettigt att lägga i äggen och haricots vertsen i salladen också, när de nu ändå kokats...
Maria
2023-06-12Jo Maria det låter som en mycket bra idé 😊 Tack för att du uppmärksammade oss på detta och dessutom på ett så trevligt sätt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16Enkelt och mycket gott!
Marie
2022-01-19