Coleslaw

565
94
Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Coleslaw

Ingredienser

4 portioner
245 - 250 g finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraiche mot en växtbaserad fraiche. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

565

Kommentarer

Bodil

2022-08-14

Mycket bra recept o god coleslaw.

Peter

2022-07-24

Ta ca 75 % av såsen samt lägg till lite cayenne

Michael

2022-06-20

Prova att använda rivet syrligt äpple som tillägg till receptet, ger ytterligare en dimension till smakbilden som är särskilt lämpligt komplement till grillat kött

Näringsvärde per portion

Energi 858 KJ / 205 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden