Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Ingredienser
4 portioner
245 - 250 g finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraiche mot en växtbaserad fraiche. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
Smakar gott, lade till lite syra. Citron. Ska prova med lite annanasspad och lite konjak.
Thorbjörn
2023-10-27Fantastiskt god !
Annica
2023-08-13För mycket vitkål annars bra.
Stefan
2023-07-29