Bild laddas
Jul

Modernt julbord

Glöm sillen, julskinkan och köttbullarna. Här tipsar vi om julmat för er som inte tycker att det klassiska julbordet är superkul men ändå vill ha känslan av jul.
För dig som ändå är nyfiken på klassiskt julmat

Recept för ett modernt julbord

Istället för julskinka och köttbullar. Vad sägs om snittar med pistage och fikon, eller en bakad ricotta med svartkålschips? Eller varför inte riktigt krispig potatis istället för en Janssons frestelse?

 1. 1. Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär

  12
  2

  Jaja, grönkålssallad må höra julen till men den här raringen behöver vara med för att den är så förbenat god! Äpple och torkade tranbär i en perfekt julig symfoni. 

  Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär
 2. 2. Tabbouleh 

  177
  29

  Vill ni fräscha till ert moderna julbord till nya nivåer ska ni servera den här syrliga och krispiga tabboulehn. Perfekt till all mat så det finns absolut inga anledningar att inte testa.

  Tabbouleh 
 3. 3. Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

  12
  2

  Nu tog sig smaklökarna ett glädjeskutt! Om du inte vill äta julmat men ändå vill känna någon känsla av vinter så testa den här goda med rostad pumpa, getost och tahinidressing.

  Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing
 4. 4. Grönkålspaj med valnötter

  180
  33

  Pajernas gudfader är helt klart grönkålspajen. Inte lika kaxig som en julskinka men heller inte lika mesig som en makaron. Så denna funkar utmärkt för folk som gillar jul men inte älskar julmat.

  Grönkålspaj med valnötter
 5. 5. Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

  0
  0

  Vurmar du för snittar till jul ska du verkligen testa den här goda varianten med pistage och fikon. Den är extremt överljuvlig i både smak och framförande.

  Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
 6. 6. Bakad ricotta med svartkålschips

  4
  1

  Om du ska äta en sak för resten av ditt liv så är det nog ändå den här bakade ricottan med svartkålschips. Provocerande god och passar även in på det moderna julbordet.

  Bakad ricotta med svartkålschips
 7. 7. Blinier

  26
  0

  Plättar säger du, rysk plätt  säger vi. Den här syrliga plätten är som klippt och skuren för ett julbord för folk som fnyser åt sill och köttbullar. 

  Blinier
 8. 8. Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål

  2
  0

  I julstrumpan i år kommer det att ligga smördegsflarn med sardell, citron och grönkål... Nej usch vad kladdigt. Dom kommer givetvis inte ligga i någon strumpa, utan tjusigt uppdukade på julbordet.

  Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
 9. 9. Krispig potatis med örter

  60
  7

  Krispet i den här potatisskapelsen hörs ända till andra sidan jordklotet. Utmärkt anrättning till allt på julbordet. 

  Krispig potatis med örter