Bild laddas
H��lsosam jul!

Nyttiga grötrecept med smak av jul

Krämig, värmande och väldoftande - den kanelbeprydda gröten hör julen till. En rätt som passar till frukost, mellanmål och kvällsmat. Vi har en hel drös med goda och hälsosamma på julgröt att välja mellan. Här listar vi våra favoriter!
Tips: alla våra smarriga recept på julgröt.

5 nyttigare grötrecept

Den klassiska risgrynsgröten i all ära, men ibland är det härligt att variera sig. För en lite hälsosammare jul har vi listat några passande alternativ till nyttigare grötrecept. 

 1. 1. Dinkelgröt med mango, hallon och kokos

  3
  0
  Gröt till frukost mättar länge. Den här krämiga gröten är gjord på dinkel, ett slags vete som på senare tid blivit allt mer populärt. Dinkelgröten toppas sedan med färska eller frysta hallon eller tärnad mango samt rostad kokos.
  Dinkelgröt med mango, hallon och kokos
 2. 2. Ugnsbakad quinoa med äpple, kokos och kanel

  71
  2
  Ugnsbakad gröt till middag? Den här gröten med quinoa, kokos och äpple passar lika bra som ”brinner”, alltså breakfast for dinner, som till frukost. Du tillagar den smidigt i ugnen i kokosmjölk kryddad med kanel och vanilj. Toppa med hackade pistaschnötter vid servering.
  Ugnsbakad quinoa med äpple, kokos och kanel
 3. 3. Morotsgröt med mandelrippel och kokos

  74
  2
  Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande! Lent mandelsmör, saftiga granatäppelkärnor och söt kokos gör det hela till den perfekta gröten till frukost, som lättare lunch eller kvällsmat.
  Morotsgröt med mandelrippel och kokos
 4. 4. Gröt med morotsjuice och lingon

  30
  4
  Ge havregrynsgröten en extra färgskjuts – koka med morotsjuice i stället för vatten. Förutom färg ger juicen en angenäm sötma som gifter sig fint med havregrynen. Krydda gärna gröten med kanel, ingefära eller kardemumma. Och toppa med lingon.
  Gröt med morotsjuice och lingon
 5. 5. Teffgröt med körsbär

  96
  1
  Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.
  Teffgröt med körsbär
Hälsosam jul!

Det nyttigare julbordet

God julmat kan också vara nyttig. Här listar vi några favoriter på nyttigare julmat!
Bild laddas