Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär
Som tillbehör till julen passar det bra med en härlig sallad med grönkål, krispigt äpple och söta torkade tranbär. Den goda senapsdressingen med honung och citron binder ihop smakerna fint.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
Dressing
3 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk salt
300 g färsk grönkål
2 röda äpplen
1/2 dl torkade tranbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi373 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.9 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Tänker testa den i år. Ser fräsch och färgglad ut på julbordet.
Eva
2022-12-05Nej tack. Håller mig den traditionella julen, med skinka mm
Stefan
2021-12-20Tycker en tesked salt är i mesta laget - men annars riktigt fräsch och härlig sallad. En klar favorit!
Emma li
2021-01-10