Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär

Som tillbehör till julen passar det bra med en härlig sallad med grönkål, krispigt äpple och söta torkade tranbär. Den goda senapsdressingen med honung och citron binder ihop smakerna fint.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Ansa och bryt kålen i mindre bitar. Massera grönkålen med hälften av dressingen.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Blanda med kålen och tranbär.
  4. Ringla över resten av dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 300 g färsk grönkål
  • 2 röda äpplen
  • 1/2 dl torkade tranbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 373 kJ / 89 kCal

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer