Grönkålspaj med fetaost
I det här receptet enas de goda smakkompisarna grönkål och fetaost i en matig och krämig paj som toppas med knapriga valnötter. Servera pajen tillsamman med en sallad för en god och enkel middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
8-10 bitar
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
150 g grönkål
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
150 g fetaost
1 dl hackade valnötskärnor
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 portioner.
Energi1810 KJ / 433 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Kommentarer
Hej, kan man använda fryst grönkål och hur mycket ska man ha i då?
Kamilya
2024-07-22Hej Kamilya! Ja, det går lika bra. Ta lika mycket som färsk. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23En succé på buffébordet
Susan
2024-05-05God som den är men ännu godare tycker vi med smärre ändringar; 1. Smetana istället för mjölk och grädde, 2. Dubbelt så mycket grönkål och vitlök, 3. Ett ägg i degen för att den ska bli mindre smulig men istället inget vatten, och dinkelmjöl istället för vetemjöl. Servera med grönsallad för fin brytning.
Anders michael
2023-12-28