Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.
Ingredienser
30 st
150 g hel skållad mandel
70 g skalade pistagenötter
3 krm salt
2 msk rapsolja
4 färska fikon
30 bitar av knäckebröd (ca 4x4 cm)
1 1/2 msk crema di balsamico
1/2 kruka körvel eller persilja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentar
Kan jag förbereda nötkrämen ett par dagar före servering? Ska den då stå kallt? /Jenny
Jenny
2024-06-05Hej Jenny! Ja, den går fint att förbereda och behöver inte stå kallt. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05