Krispig potatis med örter
Krispigt rostad skivad potatis i ugn blir garanterad succé på middagsbordet eller festen. Tunna potatisskivor med vitlökssmör och rosmarin i ett vackert mönster bakas i en form. Det blir en smörig råstekt potatis som påminner om hasselbackspotatis. Det här är faktiskt en potatisrätt som förtjänar sin plats på nyårsmenyn!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
150 g smör
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk hackad rosmarin
2 kg fast potatis
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1198 KJ / 286 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket gott!
Göran
2024-01-16Johan: Kommer förbereda till och med momentet där potatisen blandats med det smälta kryddsmöret och täcka bunken med plastfolie tätt på potatisskivorna. Lägger i form och bakar av i kväll för då kan jag röra om så smöret som runnit till botten fördelas jämnt. Fungerade bra senast jag provade.
Jessica
2023-12-31Undrar också om man kan förbereda rätten och sedan bara skicka in den i ugnen i lagom tid innan servering. Dock verkar Ica inte svara på någon nedanstående kommentar… upp å nicka, sockerdricka Ica!
Johan
2023-12-31