ÖVER 60 MIN | Medel

Krispig potatis med örter

Krispigt rostad potatis blir succé på middagsbordet. Tunna potatisskivor med vitlökssmör och rosmarin i ett vackert mönster bakas i en form. Som en annorlunda variant av hasselbackspotatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och blanda med vitlök och rosmarin. Skala potatisen och skiva tunt, gärna med mandolin.
  3. Blanda potatisen med smöret och salt i en bunke. Ställ potatisskivorna i en smörad form i ett fint mönster. Sätt in i mitten av ugnen 45–55 minuter tills potatisen är gyllene. Pensla då och då med smöret som blir kvar i bunken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 kg fast potatis
  • 2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1198 kJ / 286 kCal