Krämig laxdipp med färskost
Denna ljuvligt goda dipp vill du inte missa! Varmrökt lax som varvas med krämig färskost, smakrik lagrad ost, rödlök och pepparrot och garneras med örter passar lika bra till fördrinken och minglet som till påsk, midsommar eller jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
8-10 portioner
300 g varmrökt lax
300 g cream cheese (färskost)
1 finhackad rödlök
3/4 dl finriven pepparrot
2 dl grovriven lagrad ost
1 dl plockad färsk dill
1 dl finskuren gräslök
svartpeppar
Till servering
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1178 KJ / 282 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein15 g
Kommentarer
Vi hade denna på julbordet, OTROLIGT GOD! 😍🤩
Sofia
2023-12-27Hej! Kan ni återkomma i fråga om hur lång tid innan den kan tillagas. Tack!
Karin
2022-12-18Hej Karin! Ursäkta sent svar. Du kan förbereda dippen 1-2 dagar innan servering och förvara den i kylen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-19Hej! Sugen ser göra denna för jul. Ska den göras á la minute eller kan den stå något i kylen?
Karin
2022-12-03