Brysselkålsgratäng
Krämig och god gratäng som du gör av både brysselkål, purjolök och spenat. Extra smakrik blir gratängen när du toppar med smakrik Västerbottensost.
Samarbete med:
Oatly
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g brysselkål
1 liten purjolök (à ca 200 g)
2 dl Oatly iMat Visp eller vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
65 g babyspenat
1 1/2 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1353 KJ / 324 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g
Kommentarer
Riktigt gott! Kryddade extra och serverade med falukorv.
Christina
2024-12-02Fantastiskt god . Tillsätter feta ost , då blir den extra god
Pia
2024-05-14Blev en ny hit på julbordet! Gör om den nu, då jag inte hann smaka den första gången.
Tuija
2024-02-21