Brysselkålsgratäng
Krämig och god gratäng som du gör av både brysselkål, purjolök och spenat. Extra smakrik blir gratängen när du toppar med smakrik Västerbottensost.
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g färsk brysselkål
1 liten purjolök (à ca 200 g)
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
65 g babyspenat
1 1/2 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1353 KJ / 324 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g
Kommentarer
Det borde vara ett ägg i grädden. Nu blev gratängen blaskig👎
May-britt
2025-01-27Undrar om det funkar med fryst brysselkål?
Maria
2024-12-23Hej Maria! Det går men den kan bli lite blöt. Låt brysselkålen ligga och torka till på lite hushållspapper innan du lägger dem i formen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-23Riktigt gott! Kryddade extra och serverade med falukorv.
Christina
2024-12-02