Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat
3
Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Låt rostad pumpa ta plats i en sallad med svarta linser, äpplen, valnötter och syrliga granatäppelkärnor. Toppa salladen med smulad getost och ringla över en len tahinidressing smaksatt med soja, citronjuice och lönnsirap.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Ingredienser

4 portioner

Linser

2 dl torkade svarta linser

Rostad pumpa

ca 800 g pumpa (gärna butternut)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
2 msk olivolja

Tahinidressing

1 dl ljus tahini
2 msk lönnsirap
1 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl kallt vatten

Valnötter

1 dl valnötter
2 msk honung

Sallad

200 g svart- eller grönkål
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 msk olivolja
2 röda äpplen
1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 1 dl frysta granatäppelkärnor)
200 g getost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

En blandning av många goda smaker. Oumpan kan gärna vara i ungnen lite längre så den blir lite krispig. Tahini-dressing är så enkelt att göra och är så gott.

Inga

2022-02-07

Sååå gott! Perfekt när många ska äta. Testat både butternut och delica, båda passade jättebra!

Antonia

2021-11-01

Snabblagad bjudmat. Tog max 35 min att slänga ihop. Dessutom MYCKET GOTT.

Julia

2021-10-31

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyttig frukost och Powerdrink
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga