Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

22
3
Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Låt rostad pumpa ta plats i en sallad med svarta linser, äpplen, valnötter och syrliga granatäppelkärnor. Toppa salladen med smulad getost och ringla över en len tahinidressing smaksatt med soja, citronjuice och lönnsirap.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Ingredienser

4 portioner

Linser

2 dl torkade svarta linser

Rostad pumpa

ca 800 g pumpa (gärna butternut)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
2 msk olivolja

Tahinidressing

1 dl ljus tahini
2 msk lönnsirap
1 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl kallt vatten

Valnötter

1 dl valnötter
2 msk honung

Sallad

200 g svart- eller grönkål
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 msk olivolja
2 röda äpplen
1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 1 dl frysta granatäppelkärnor)
200 g getost

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Inga

2022-02-07

En blandning av många goda smaker. Oumpan kan gärna vara i ungnen lite längre så den blir lite krispig. Tahini-dressing är så enkelt att göra och är så gott.

Antonia

2021-11-01

Sååå gott! Perfekt när många ska äta. Testat både butternut och delica, båda passade jättebra!

Julia

2021-10-31

Snabblagad bjudmat. Tog max 35 min att slänga ihop. Dessutom MYCKET GOTT.