Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål

10
6
Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål

Festligt smördegsflarn som du slänger ihop i ett kick! Bred ut crème fraiche på färdig smördeg och toppa med lagrad ost, grönkål, sardeller och syrlig citron. Ett perfekt salt tilltugg eller snacks.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål

Ingredienser

6-8 portioner
1 kyld rulle smördeg (à 250 g)
1 dl crème fraiche
1/2 burk sardeller (à 80 g)
1 dl riven lagrad ost
1 citron
4 dl strimlad grönkål
1 msk olivolja
2 krm salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehåller i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Marina

2022-12-20

Detta har blivit en favorit i familjen, perfekt kombination av smaker. Har även provat med filodeg, penslat ark m vatten till lagom botten. Passa värmen, men den blir inte så mäktig och man kan äta fler bitar :)

Denise

2022-02-19

Underbart!!

Gunilla

2021-12-30

Jättegott! Jag gjorde också som Marie tipsar, eftersom ingen av oss gillar sardeller. Kan verkligen rekommenderas!