Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Laga en krämig sallad på rotselleri och krispig endive med smak av äpple, kapris och pepparrot toppad med ägghalvor. Gott att servera till såväl sommarens grillat som till julens buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
500 g rotselleri
250 g endive
2 små röda äpplen
1 1/2 dl majonnäs
1/2 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk finriven pepparrot
3 msk grovkornig senap
3 msk kapris
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag rostade selleri strimlorna en kvart i rapsolja 225 grader, blev väldigt bra 👌
Irene
2022-12-03Låter gott men ska rotsellerin tillagas på något sätt?
Per-ivar
2022-11-24Hej Per-Ivar! I detta recept ska faktiskt rotsellerin serveras rå :) Hoppas du gillar salladen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-12-02