Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
2
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg

Laga en krämig sallad på rotselleri och krispig endive med smak av äpple, kapris och pepparrot toppad med ägghalvor. Gott att servera till såväl sommarens grillat som till julens buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg

Ingredienser

6 portioner
6   ägg
500 g  rotselleri
250 g  endive
2   små röda äpplen
1 1/2 dl  majonnäs
1/2 msk  finrivet citronskal
2 - 3 msk  finriven pepparrot
3 msk  grovkornig senap
3 msk  kapris
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag rostade selleri strimlorna en kvart i rapsolja 225 grader, blev väldigt bra 👌

Irene

2022-12-03

Låter gott men ska rotsellerin tillagas på något sätt?

Per-ivar

2022-11-24

Hej Per-Ivar! I detta recept ska faktiskt rotsellerin serveras rå :) Hoppas du gillar salladen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-12-02

Näringsvärde per portion

Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga