Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

Den här julsalladen har stora chanser att bli en ny favorit på julbordet. Blodgrape, granatäpple och fänkål toppas med en honung- och limedressing och saltrostad mandel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skala grapefrukten med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor av den. Dela och gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt.
  2. Marinad: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll marinaden över fänkålen och blanda väl, låt marinera minst 10 minuter.
  4. Mandel: Koka upp vatten och salt. Rosta mandlarna i en het stekpanna och häll sedan på saltvattnet. Låt vattnet ånga av och lägg upp mandlarna på en tallrik.
  5. Sallad: Lägg upp fänkålen på ett fat och strö över grapefruktklyftorna och kärnorna från granatäpplet.
  6. Till garnering: Garnera med myntabladen och strö över de saltrostade mandlarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 1 blodgrape
  • 1 granatäpple
  • 1 fänkål
Marinad
  • skal från 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar
Mandel
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hel skållad mandel
Garnering
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 871 kJ / 208 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB