Bakad ricotta med svartkålschips

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
2
Bakad ricotta med svartkålschips

Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Bakad ricotta med svartkålschips

Ingredienser

6 portioner
500 g  ricottaost
100 g  finriven parmesan
2   ägg
1 tsk  salt
1 tsk  finrivet apelsinskal
olja (till formen)

Svartkålschips

150 g  svartkål
2 msk  olivolja
2 krm  flingsalt

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Låter som en modernare (och dyrare) variant av risgrynspuddingen vi brukade äta på jul när jag var liten.

Sandra

2022-11-27

Har inte provat hela rätten... Men har gjort svartkålschipsen att ha till en annan rätt och oj vad gott det blev!! O själva chipsen blev så krispiga och spröda, lätt att göra! Rekommenderar dom varmt!

Marianne

2018-11-22

Näringsvärde per portion

Energi1199 KJ / 289 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ost- och olivfyllda tomater
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ricotta- & shiitake-entré
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga