Bakad ricotta med svartkålschips
Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6 portioner
500 g ricottaost
100 g finriven parmesan
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk finrivet apelsinskal
olja (till formen)
Svartkålschips
150 g svartkål
2 msk olivolja
2 krm flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1199 KJ / 289 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g
Kommentarer
Låter som en modernare (och dyrare) variant av risgrynspuddingen vi brukade äta på jul när jag var liten.
Sandra
2022-11-27Har inte provat hela rätten... Men har gjort svartkålschipsen att ha till en annan rätt och oj vad gott det blev!! O själva chipsen blev så krispiga och spröda, lätt att göra! Rekommenderar dom varmt!
Marianne
2018-11-22