Bakad ricotta med svartkålschips

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
2
Bakad ricotta med svartkålschips

Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Bakad ricotta med svartkålschips

Ingredienser

6 portioner
500 g ricottaost
100 g finriven parmesan
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk finrivet apelsinskal
olja (till formen)

Svartkålschips

150 g svartkål
2 msk olivolja
2 krm flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Låter som en modernare (och dyrare) variant av risgrynspuddingen vi brukade äta på jul när jag var liten.

Sandra

2022-11-27

Har inte provat hela rätten... Men har gjort svartkålschipsen att ha till en annan rätt och oj vad gott det blev!! O själva chipsen blev så krispiga och spröda, lätt att göra! Rekommenderar dom varmt!

Marianne

2018-11-22

Näringsvärde per portion

Energi1199 KJ / 289 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartkålssallad med päron
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad macka med vitlöksstekt svartkål och prästost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga