Bakad ricotta med svartkålschips

4
1
Bakad ricotta med svartkålschips

Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad ricotta med svartkålschips

Ingredienser

6 portioner
500 g ricottaost
100 g finriven parmesan
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk finrivet apelsinskal

Svartkålschips

150 g svartkål
2 msk olivolja
2 krm flingsalt

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Marianne

2018-11-22

Har inte provat hela rätten... Men har gjort svartkålschipsen att ha till en annan rätt och oj vad gott det blev!! O själva chipsen blev så krispiga och spröda, lätt att göra! Rekommenderar dom varmt!

Näringsvärde per portion

Energi 1199 KJ / 289 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 5 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden