Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Bakad ricotta med svartkålschips

Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ricotta, parmesan, ägg och salt.
  3. Placera ett bakplåtspapper i en liten ugnsfast form. Häll i ricottakrämen.
  4. Baka mitt i ugnen 40–50 minuter eller tills den stelnat. Låt svalna i formen.
  5. Svartkålschips: Ansa och skölj kålen, skär bort den grova stammen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med olivolja och flingsalt. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt.
  6. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden.
  7. Toppa den bakade ricottan med svartkålschipsen och apelsinskal.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g ricottaost
  • 100 g finriven parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
Svartkålschips
  • 150 g svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer