Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Blinier

Blinier är en form av boveteplättar som har sina rötter i Ryssland. Servera dem innan middagen med kaviar, rödlök, smetana och citron. Avnjutes gärna med ett iskallt glas bubblig dryck och fnissigt mingel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st stora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37˚C. Häll på hälften av mjölken i skålen och rör ut jästen.  
  2. Rör ner båda mjölsorterna, äggulor, resten av mjölken och salt. Vispa slätt. Täck över smeten och låt den jäsa ca 1 timme i rumstemperatur.
  3. Blanda i gräddfil. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. 
  4. Stek blinierna i omgångar i smör i en liten stekpanna.
  5. Till servering: Servera med rom, smetana, hackad rödlök och citron.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, gräddfil, smör och smetana.

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 12 st stora
  • 25 g jäst
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl gräddfil
  • 2 äggvitor
  • 4 msk smör
Till servering
  • rom
  • vispad smetana
  • hackad rödlök
  • citron

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 657 kJ / 157 kCal