Rotfruktsgratäng med senap och cheddar

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
4
Rotfruktsgratäng med senap och cheddar

Bjud på en krämig rotfruktsgratäng där säsongens rotfrukter lyfts till smakerna av dijonsenap och cheddarost. Denna vackert färgglada gratäng gör sig lika bra som tillbehör till valfritt protein som på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Rotfruktsgratäng med senap och cheddar

Ingredienser

6 portioner
300 g betor (t ex gul- och rödbetor)
300 g morötter
300 g palsternacka
300 g potatis
25 g smält smör
5 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven cheddarost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde den på rödbetor, sötpotatis och palsternacka - supergott! 🙂 Men då kan man dra ned på mängden grädde eftersom det blev lite blött.

Åsa

2023-01-09

Mycket god rotfruktsgratäng - passade perfekt på julbordet!

Caroline

2022-12-30

Supergod! Betorna ger karaktär och de tunna skivorna gör den väldigt lyckad. Jag gräddade lite extra länge och fick en mjuk gratäng med krispig yta. Kommer helt klart göra igen.

Karin

2022-12-23

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater26 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Cheddarsamosas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön gratäng med cheddar och kavringkrisp
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gourmetburgare
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkål och betor i ugn
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi grilled cheese
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklade betor
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga