Bild laddas
10 goda recept

Laga mat på halloweenpumpan

Halloween är högsäsongen för pumpor. Här tipsar vi om olika smarriga rätter du kan laga med din pumpa. Vad sägs till exempel om pumpaaioli eller en curry med butternutpumpa?

 1. Bild laddas

  1. Pumpasoppa med sting

  Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.

  - Pumpasoppa med sting

 2. Bild laddas

  2. Pumpaplåt

  Laga butternutpumpa i ugn med chorizo och grönkål! Pumpaplåten toppas med macadamianötter och smulad getost eller fetaost. Mat som lagar sig själv i ugn är en given favorit, det är sen gammalt! Bara att förbereda ingredienserna och ställa in ugnen.

  - Pumpaplåt

 3. Bild laddas

  3. Pumpaaioli med rosmarin

  Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

  - Pumpaaioli med rosmarin

 4. Bild laddas

  4. Saffranscurry med butternutpumpa

  Saffran förknippas ofta med högtider, men är en strålande krydda när man vill sätta guldkant på vardagen! Här sätter den smak och färg på en härlig vegetarisk curry med pumpa, kokosmjölk och svarta bönor.

  - Saffranscurry med butternutpumpa

 5. Bild laddas

  5. Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

  Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!

  - Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

 6. Bild laddas

  6. Höstig pumpagröt

  Gillar du pumpapaj? Då kommer du älska den här gröten på råriven pumpa och rågflingor med höstig smak av ingefära och kanel. Tahini och honung blir en söt avslutning som passar bra med syrliga lingon.

  - Höstig pumpagröt

 7. Bild laddas

  7. Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt

  Soppa på pumpa är den perfekta höstmaten! Den här pumpasoppan blir extra lyxig med en skvätt vitt vin och ger ett hett sting av chili, halvera mängden för en mildare smak. Bjud med en klick ingefärsyoghurt och gärna ett gott bröd.

  - Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt

 8. Bild laddas

  8. Pumpabullar med kummin

  Med grovriven pumpa i brödet blir det både gott, saftigt och får fin färg. Bestäm själv om du rullar degen till portionsbröd eller större baguetter. Experimentera gärna med olika pumpasorter, som butternut, muscat eller halloween, och hitta din egen favorit.

  - Pumpabullar med kummin

 9. Bild laddas

  9. Pumpakaka med mascarponefrosting

  Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

  - Pumpakaka med mascarponefrosting

 10. Bild laddas

  10. Halloweencupcakes

  Skrämmande goda Halloweencupcakes! Butternutpumpan och muscovadosockret sätter tonen på muffinsen, som efter gräddningen toppas med frosting och krossad Turkisk peppar.

  - Halloweencupcakes

4 enkla steg

Göra Halloweenpumpa

En pumpalykta lyser otäckt med ljus i, och det är både enkelt och kul att göra själv − eller tillsammans med familjen! Med några enkla knep är det inte så krångligt.
Bild laddas
8 läbbiga tips!

Mönster till Halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Bild laddas