Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan
Servera pizza bianco med pumpa skuren i snittar som tilltugg eller förrätt. Med färdig pizzadeg går den snabbt att göra och parmesan, vitlök och färsk rosmarin gör pumpapizzan oemotståndligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
400 g butternutpumpa
1 stor vitlöksklyfta
3 kvistar rosmarin
1 msk olivolja
2 krm salt
400 g färdig pizzadeg (gärna surdeg)
4 msk crème fraiche
1 dl finriven parmesan eller annan smakrik ost
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Wow, denna gick hem! Lät pumpan ligga i lite marinad (olja, vitlök och rosmarin) en stund innan det åkte upp på pizzan. Glöm inte dra på parmesan när pizzan kommit ur ugnen, haha det gjorde jag!
Cecilia
2022-12-09Helt fantastiskt recept! Vi serverar detta mycket under vinterhalvåret som förrätt. :)
Sofia
2022-06-19Jättegott recept! Drog på extra flingsalt vid servering och åt tillsammans med chark.
Anna
2022-03-06