Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
7
Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Servera pizza bianco med pumpa skuren i snittar som tilltugg eller förrätt. Med färdig pizzadeg går den snabbt att göra och parmesan, vitlök och färsk rosmarin gör pumpapizzan oemotståndligt god!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Ingredienser

6-8 portioner
400 g butternutpumpa
1 stor vitlöksklyfta
3 kvistar rosmarin
1 msk olivolja
2 krm salt
400 g färdig pizzadeg (gärna surdeg)
4 msk crème fraiche
1 dl finriven parmesan eller annan smakrik ost
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Wow, denna gick hem! Lät pumpan ligga i lite marinad (olja, vitlök och rosmarin) en stund innan det åkte upp på pizzan. Glöm inte dra på parmesan när pizzan kommit ur ugnen, haha det gjorde jag!

Cecilia

2022-12-09

Helt fantastiskt recept! Vi serverar detta mycket under vinterhalvåret som förrätt. :)

Sofia

2022-06-19

Jättegott recept! Drog på extra flingsalt vid servering och åt tillsammans med chark.

Anna

2022-03-06

Testa liknande recept

Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanchips med valnötter och rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
177 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med parmaskinka och grönsaker
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
329 personer har röstat
Under 30 min att tillaga