UNDER 45 MIN | Medel

Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Servera pizza bianco med pumpa skuren i snittar som tilltugg eller förrätt. Med färdig pizzadeg går den snabbt att göra och parmesan, vitlök och färsk rosmarin gör pumpapizzan oemotståndligt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Hyvla pumpan tunt, gärna på mandolin. Skiva vitlöksklyftan och plocka bladen från rosmarinen. Blanda pumpa, vitlök, rosmarin, olivolja och salt i en skål.
  3. Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred på crème fraiche och toppa med pumpan. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. 
  4. Strö över parmesan och peppar och skär i bitar. Servera varm eller ljummen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 400 g butternutpumpa
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 400 g färdig pizzadeg (gärna surdeg)
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 dl finriven parmesanost eller annan smakrik ost
  • svartpeppar