Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

18
6
Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Servera pizza bianco med pumpa skuren i snittar som tilltugg eller förrätt. Med färdig pizzadeg går den snabbt att göra och parmesan, vitlök och färsk rosmarin gör pumpapizzan oemotståndligt god!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Ingredienser

6-8
400 g butternutpumpa
1 stor vitlöksklyfta
3 kvistar rosmarin
1 msk olivolja
2 krm salt
400 g färdig pizzadeg (gärna surdeg)
4 msk crème fraiche
1 dl finriven parmesan eller annan smakrik ost
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Sofia

2022-06-19

Helt fantastiskt recept! Vi serverar detta mycket under vinterhalvåret som förrätt. :)

Anna

2022-03-06

Jättegott recept! Drog på extra flingsalt vid servering och åt tillsammans med chark.

Christina

2021-11-07

Äckligt! Vem gjorde receptet? /laga inte detta.

Redaktionen ICAse

2021-11-09

Hej Christina! Tråkigt att höra att du inte gillade receptet. Var det något särskilt du tyckte hade kunnat vara bättre med receptet? Hälsningar Elina