Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

10
2
Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Servera pizza bianco med pumpa skuren i snittar som tilltugg eller förrätt. Med färdig pizzadeg går den snabbt att göra och parmesan, vitlök och färsk rosmarin gör pumpapizzan oemotståndligt god!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pizza bianco med pumpa, rosmarin och parmesan

Ingredienser

6-8
400 g
butternutpumpa
1
stor vitlöksklyfta
3
kvistar rosmarin
1 msk
olivolja
2 krm
salt
400 g
färdig pizzadeg (gärna surdeg)
4 msk
crème fraiche
1 dl
finriven parmesanost eller annan smakrik ost
-
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Pontus

2021-01-08

Bra kombo mellan smakerna, men lite extra salt på toppen skadar som sagt inte. Rosmarin ger mycket smak. Värt att tänka på för de som inte är förtjusta i den kryddan. Det går ju att enbart lägga den på toppen för de som vill plocka bort.

Kajsa

2020-11-28

Läcker färg! Jag fick slänga på lite salt efter gräddning, pumpan är rätt söt. Passar lika bra som drinktilltugg eller förrätt som till varmrätt.

Testa liknande recept