Pumpa- och majsfritters
Fritera mera! Laga krispiga fritters med majs och pumpa i en frityrsmet med smak av parmesan. Doppa de knapriga godbitarna i en sötsur dipp med sweet chilisås och servera med ris och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
2 dl frysta tinade majskorn
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
ca 10 dl neutral olja till fritering
Dippsås
1 dl sweet chilisås
2 msk risvinäger
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein. Fri från laktos.
Gör så här
Tips
Servera gärna med ris och strimlade krispiga grönsaker.
Byt risvinäger mot vitvinsvinäger.
Byt risvinäger mot vitvinsvinäger.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde med mjölkfri parmesan och körde i ugnen på varmluft 225grader blev jättebra. Hade vit quinoa till.
Cecilia
2021-11-04Goda, men behövde krydda mycket mer än i receptet. Chili passar väldigt bra!
Annie
2021-10-27