Pumpa- och majsfritters

4
2
Pumpa- och majsfritters

Fritera mera! Laga krispiga fritters med majs och pumpa i en frityrsmet med smak av parmesan. Doppa de knapriga godbitarna i en sötsur dipp med sweet chilisås och servera med ris och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pumpa- och majsfritters

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
2 dl frysta tinade majskorn
1 dl finriven parmesan
ca 10 dl neutral olja till fritering

Dippsås

1 dl sweet chilisås
2 msk risvinäger

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein. Fri från laktos.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Servera gärna med ris och strimlade krispiga grönsaker.
Byt risvinäger mot vitvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Cecilia

2021-11-04

Gjorde med mjölkfri parmesan och körde i ugnen på varmluft 225grader blev jättebra. Hade vit quinoa till.

Annie

2021-10-27

Goda, men behövde krydda mycket mer än i receptet. Chili passar väldigt bra!