Pumpaplåt

114
16
Pumpaplåt

Laga butternutpumpa i ugn med chorizo och grönkål! Pumpaplåten toppas med macadamianötter och smulad getost eller fetaost. Mat som lagar sig själv i ugn är en given favorit, det är sen gammalt! Bara att förbereda ingredienserna och ställa in ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Pumpaplåt

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg butternutpumpa
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
400 g färsk chorizo
200 g färsk grönkål
1 - 2 msk olivolja
1 dl rostade macedamianötter
150 g getost eller fetaost

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

114

Kommentarer

Marlene

2021-12-12

Har kört med rostade hasselnötter istället för macadamia, funkar precis lika bra. Är en kanonrätt!

Nell

2021-12-04

En favorit som gjorts flera gånger. Olivoljan bytte vi till chiliolovolja. Går att behålla olivoljan men tillsätta chiliflakes istället för hetta om man föredrar det. Grönkålen kramade jag med citronolivolja. Nötterna bytte vi till rostade pumpakärnor då vi inte hade nötter. Ska prova med rostade cashewnötter nästa gång. Vi använder inte korv i rätten utan för att behålla den vegetarisk, och använder den som tillbehör till t.ex lammrostbiff, eller till vegetariskt alternativ som ersätter proteinet. Då kan alla äta, vegetarian som icke vegetarian.

Sofie

2021-11-07

Så himla gott! Jag lägger till sötpotatis, olivolja och flingsalt 10 min innan pumpan, chorizon och vitlöken. Succé för alla i familjen!

Näringsvärde per portion

Energi 3681 KJ / 880 kCal
Fett 72 g
Salt 5.11 g
Kolhydrater 26 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden