Pumpaplåt
Laga butternutpumpa i ugn med chorizo och grönkål! Pumpaplåten toppas med macadamianötter och smulad getost eller fetaost. Mat som lagar sig själv i ugn är en given favorit, det är sen gammalt! Bara att förbereda ingredienserna och ställa in ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg butternutpumpa
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
400 g färsk chorizo
200 g färsk grönkål
1 - 2 msk olivolja
1 dl rostade macedamianötter
150 g getost eller fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3681 KJ / 880 kCal
Fett72 g
Salt5.11 g
Kolhydrater26 g
Protein30 g
Kommentarer
Så himla gott! Bytte ut korv mot marinerad svamp för att göra den vegetarisk och det blev supergott. Hade även valnötter istället vilket var en hit.
Alice
2023-11-28Har kört med rostade hasselnötter istället för macadamia, funkar precis lika bra. Är en kanonrätt!
Marlene
2021-12-12En favorit som gjorts flera gånger. Olivoljan bytte vi till chiliolovolja. Går att behålla olivoljan men tillsätta chiliflakes istället för hetta om man föredrar det. Grönkålen kramade jag med citronolivolja. Nötterna bytte vi till rostade pumpakärnor då vi inte hade nötter. Ska prova med rostade cashewnötter nästa gång. Vi använder inte korv i rätten utan för att behålla den vegetarisk, och använder den som tillbehör till t.ex lammrostbiff, eller till vegetariskt alternativ som ersätter proteinet. Då kan alla äta, vegetarian som icke vegetarian.
Nell
2021-12-04