Saffranscurry med butternutpumpa

76
8 Klimatsmart
Saffranscurry med butternutpumpa

Saffran förknippas ofta med högtider, men är en strålande krydda när man vill sätta guldkant på vardagen! Här sätter den smak och färg på en härlig vegetarisk curry med pumpa, kokosmjölk och svarta bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Saffranscurry med butternutpumpa

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 tomat
400 g skalad urkärnad butternutpumpa
3 msk neutral olja
2 msk riven färsk ingefära
1 dl hackad persilja
1 dl hackad koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 påse saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk kokossocker
1 1/2 tsk salt (gärna himalayasalt)
1 förp, kokta svarta bönor (à 380 g)
ca 1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl frysta eller färska granatäppelkärnor
1/2 dl rostade pumpakärnor

Till servering

ris
limeklyftor
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzie och Aidah Samphani.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Siv

2022-03-17

halvera koktiden för pumpan

Charlotte

2022-02-05

Jättegott!! Perfekt recept att bjuda på till veganer/laktos- / gluten-intoleranta 👌🏼💖💫

Eva-lena

2021-09-29

Såå himla gott! Ska absolut göra igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2629 KJ / 628 kCal
Fett 30 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 70 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden