Saffranscurry med butternutpumpa

66
5 Klimatsmart
Saffranscurry med butternutpumpa

Saffran förknippas ofta med högtider, men är en strålande krydda när man vill sätta guldkant på vardagen! Här sätter den smak och färg på en härlig vegetarisk curry med pumpa, kokosmjölk och svarta bönor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Saffranscurry med butternutpumpa

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1
tomat
400 g
skalad urkärnad butternutpumpa
3 msk
neutral olja
2 msk
riven färsk ingefära
1 dl
hackad persilja
1 dl
hackad koriander
1/2 tsk
malen spiskummin
1/2
påse saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl
kokosmjölk
1 1/2 dl
vatten
1 msk
kokossocker
1 1/2 tsk
salt (gärna himalayasalt)
1
förp, kokta svarta bönor (à 380 g)
ca 1/2 msk
färskpressad limejuice
1/2 dl
frysta eller färska granatäppelkärnor
1/2 dl
rostade pumpakärnor

Till servering

ris
limeklyftor
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzie och Aidah Samphani.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Susann

2020-12-05

Vi tog svartris till grytan. Förutom att det var väldigt gott ihop blev färgerna så härliga på tallriken.

Petra

2020-11-28

Otroligt gott. Kommer att göra detta igen. Den blev också väldigt väl mottagen av resten av sällskapet.

Alexandra

2020-11-22

Lät koka i 1.5 dl vitt vin när löken och kryddorna fräst i några minuter sen hade jag i pumpan så den också fick koka in i vinet. Blev väldigt gott. Lät bli limen då vinet gav tillräckligt med syra.

Näringsvärde per portion

Energi 2629 KJ / 628 kCal
Fett 30 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 70 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept