Bild laddas
Mindre socker

Frukt till Halloween

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du kan göra roliga och läskiga halloweenfigurer med frukt.

Bild laddas

Fruktsallad i melon

Möt Halloween med en läskig och läskande fruktsallad! Gröp ur en vattenmelon och skär ut ögon och mun. Fyll sedan melonen med melonbitar, physalis, färska hallon, blåbär, bitar av apelsin, äpple, päron.

- Fruktsallad i Melon

Bild laddas

Halloweenäpplen

Halloweenäpplen är ett enkelt ätbart pyssel att göra med barnen till halloween. Du fyller äpplena med mandelmassa, lindar in dem med smördeg och sätter kryddnejlikor som ögon och sist gräddas de i ugnen. Servera gärna med glass eller vaniljsås.

- Halloweenäpplen

Bild laddas

Miniflugsvampar

Bjud på söta miniflugsvampar till Halloween! Halva körsbärstomater blir svampens hatt och minimozarella dess fot. Gräset gör du av krasse och marken av en mix av basilika, färsk spenat, olivolja, citronsaft och vatten. Enkelt gjort och farligt nyttigt!

- Miniflugsvampar

Bild laddas

Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

Vem kan motstå denna pumpa till Halloween? Ta en liten matpumpa, gröp ur den och skär ut ögon och mun. Fyll sedan med guacamole och låt den gröna smeten rinna ut genom pumpans mun. Grönsaksstavar av gurka, paprika och morot blir pumpans nyttiga frisyr.

- Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

Bild laddas

Minipumpor av clementiner och bananspöken

Vill du göra något gott, nyttigt och läskigt på under fem minuter? Skala clementiner och tryck ner ett par myntablad i toppen – voilà, en minipumpa! Bananspöken gör du busenkelt av halva, skalade bananer. Russin blir ögon och mun. Hälsosam Halloween!

- Minipumpor av clementiner och bananspöken

Bild laddas

Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

Fira Halloween med läskiga småkryp! En insekt gör du enkelt genom att ta en dadel som kropp, mandelsplitter som ben och strimlad paprika eller sockerärter som antenner. Om du vågar klicka vidare, ger vi även tips på läskigt nyttiga tusenfotingar och skalbaggar.

- Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

Bild laddas

Isspöken

Skräm barnen på Halloween med dessa nyttiga isspöken! Klicka i crème fraiche som ögon och mun i botten av spöformar (säljs i välsorterade ICA-butiker). Ställ in i frysen. När ögon och mun är frysta fyller du på formarna med läskig rödbetsjuice. Sätt i sugrör som glasspinnar och frys till glass.

- Isspöken

Bild laddas

Päronspöken

Med päronspöken blir din Halloween både skrämmande och nyttig. Den läskiga munnen gör du genom att gröpa ur lite fruktkött och trycka in gojibär som tänder och tunga. Ögonen får du fram genom att kniva fram två små hål och trycka in torkade blåbär. Buuuuu!

Bild laddas

Frysta bananspöken

Frysta bananer eller bananspöken som man också kan kalla dem. Nyttigt halloweensnacks som ger ny lyster till den vanliga bananen. Ät dem när de fortfarande är riktigt kalla, då är de som godast!

- Frysta bananspöken

Bild laddas

Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

Ett gap att frukta på Halloween! Munnen gör du av äpplen, tänderna av mandelspån och tungan av färska hallon. En supernyttig munsbit som är lika läskig som läskande. Vågar du äta?

- Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

10 goda recept

Laga mat på halloweenpumpan

Halloween är högsäsongen för pumpor. Här tipsar vi om olika smarriga rätter du kan laga med din pumpa. Vad sägs till exempel om pumpaaioli eller en curry med butternutpumpa?
Bild laddas
10 läskiga tips

Halloweenpyssel

Pynta hemmet med ljuslyktor, spökgirlanger, ryslig mat, dryck och festen är fixad – om de vågar komma!
Bild laddas
8 läbbiga tips!

Mönster till Halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Bild laddas