Bild laddas
Mindre socker

Frukt till Halloween

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära en nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du kan göra roliga och läskiga halloweenfigurer med frukt.
Tips: fler Halloween recept

9 fruktiga Halloween recept

Vill du fira Halloween och letar efter nyttigare alternativ? Här listar vi recept med frukt i basen och som innehåller mindre socker. Recepten passar utmärkt till Halloweenfirandet!

 • Fruktsallad i melon

  81
  1
  Möt Halloween med en läskig och läskande fruktsallad! Gröp ur en vattenmelon och skär ut ögon och mun. Fyll sedan vattenmelonen med melonbitar, physalis, färska hallon, blåbär, bitar av apelsin, äpple, päron eller något annat fruktigt. Nu har du en dessert som är skrämmande nyttig!
  Fruktsallad i melon
 • Halloweenäpplen

  6
  0
  Halloweenäpplen är ett enkelt ätbart pyssel att göra med barnen till halloween. Du fyller äpplena med mandelmassa, lindar in dem med smördeg och sätter kryddnejlikor som ögon och sist gräddas de i ugnen. Servera gärna med glass eller vaniljsås.
  Halloweenäpplen
 • Miniflugsvampar

  76
  0
  Bjud på flugsvampar på Halloween! Halva körsbärstomater blir svampens hatt, minimozarella blir svampens fot. Gräset gör du av krasse och marken av en mix av basilika, färsk spenat, olivolja, citronsaft och vatten. Farligt nyttigt!
  Miniflugsvampar
 • Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  22
  0
  Vilket barn kan motstå en sjuk pumpa på Halloween? Ta en liten matpumpa, gröp ur den och skär ut ögon och mun. Fyll sedan med guacamole och låt den gröna smeten rinna ut genom pumpans mun. Grönsaksstavar av gurka, paprika och morot blir pumpans nyttiga frisyr.
  Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
 • Minipumpor av clementiner och bananspöken

  27
  1
  Vill du göra något gott, nyttigt och läskigt på under fem minuter? Skala clementiner och tryck ner ett par myntablad i toppen – voilà, en minipumpa! Bananspöken gör du busenkelt av halva, skalade bananer. Russin blir ögon och mun. Hälsosam Halloween!
  Minipumpor av clementiner och bananspöken
 • Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  18
  0
  Läskiga småkryp är ett perfekt pyssel med barnen till Halloween eller varför inte vilken dag som helst! En insekt gör du av en dadel som kropp, mandelsplitter som ben och strimlad paprika eller sockerärter som antenner. Läsa vidare för tips på läskigt goda ätbara tusenfotingar och skalbaggar.
  Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar
 • Isspöken

  39
  0
  Skräm barnen på Halloween med dessa nyttiga isspöken! De är gjorda av rödbetor, apelsiner och äpplen som du kör i en råsaftcentrifug och sedan fryser in. Om barnen frågar efter en till glass kan du tveklöst svara ja. Den är ju nyttig!
  Isspöken
 • Frysta bananspöken

  12
  0
  Frysta bananer eller bananspöken som man också kan kalla dem. Ett halloweensnacks med mindre tillsatt socker som ger ny lyster till den vanliga bananen. Ät dem när de fortfarande är riktigt kalla, då är de som godast!
  Frysta bananspöken
 • Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  24
  0
  Ett gap att frukta på Halloween! Munnen gör du av äpplen, tänderna av mandelspån och tungan av färska hallon. En supernyttig munsbit som är lika läskig som läskande. Vågar du äta?
  Äppelmun med mandeltänder och hallontunga
Vilket datum gäller?

När är hallowen?

Det finns en del förvirring om när halloween egentligen är? Här finner du svaret!
Bild laddas
4 enkla steg

Göra halloweenpumpa

En pumpalykta lyser otäckt med ljus i, och det är både enkelt och kul att göra själv − eller tillsammans med familjen! Med några enkla knep är det inte så krångligt.
Bild laddas