Ett baconhuvud sa du? Jajemen! Gör en vanlig köttfärslimpa, klä in den i bacon och sätt fast små lökar som ögon och tänder. Vips har du ett läskigt kötthuvud till halloween!
Här hittar du alla recept till
halloween.
Det här är inget för veklingar. Baconhuvudet kan vara det obehagligaste du någonsin kommer att servera. Men smaken är exakt som en vanlig köttfärslimpa.
För att skapa ett baconhuvud börjar man med att göra en vanlig köttfärslimpa.
Rör ihop alla ingredienser och forma köttfärslimpan till ett huvud. Lägg "huvudet" i en ugnsäker form.
Skiva 1/2 schalottenlök så att bitarna ser ut som tänder och fäst på köttfärslimpan. Halvera 1 schalottenlök så att de ser ut som ögon och sätt fast på limpan.
Ta fram 2 paket bacon och lägg baconskivorna över köttfärslimpan. hela huvudet ska vara täckt med bacon. In i ugnen på 200 °C och låt limpan vara inne i ugnen tills den har nåt en innertemperatur på 72 grader.
Här kan du se hur ett baconhuvud kan se ut innan det har gräddats klart i ugnen. Visst blir man ruskigt sugen?
Servera med lite potatismos, brunsås, någon grönsak och NJUT!