Bild laddas
Fiffig ljusslinga!

Julpyssla med tidningspapper

Säkert har du lite tidningspapper hemma som väntar på återvinning, och kanske också en liten ljusslinga som inte riktigt funnit sin plats. Låt det bli en tjusig hemmagjord ljuslykta! Bästa sortens julpyssel.
Tips: alla våra julpyssel!

Så gör du en sjusslinga av tidningspapper

Att göra en hemmagjord ljusslinga genom att återvinna tidningspapper känns bra både för julstämningen och själen. Vi hjälper dig steg för steg i hur du gör. Här hittar du en mall till ljusslinga att skriva ut! 

 1. Bild laddas

  1. Material du behöver

  - Tidningspapper
  - Sax eller skärkniv
  - Dubbelhäftande tejp eller limpistol
  - Hålslagare (om du vill!)
  - Mall (finns att ladda ner ovan)

 2. Bild laddas

  2. Klipp ut efter mallen

  Välj ut någon snygg del av morgontidningen. En serietidning går givetvis också bra. Skriv ut PDF-mallen och klipp ut lika många mallar som din slinga har lampor. Lägg mallen på valfri sida i tidningen och klipp efter mallens kanter. Blanda gärna mellan sidor med text och sidor med mer bilder. Vill du så kan du göra hål med hålslagare, så att ännu mer ljus lyser ut.

 3. Bild laddas

  3. Vik och limma

  Vik pyramider enligt linjerna på mallen. Limma ihop pappersformen med hjälp av limpistol eller dubbelhäftande tejp. Ställ ett LED-värmeljus i lyktan eller använd en ljusslinga.

 4. Bild laddas

  4. Voilà!

  Fin som bordsdekoration, pimpa adventskransen på ytterdörren eller lys upp gästtoaletten på nytt sätt. En ljusslinga med många användningsområden.

Gör eget julpynt

Julpyssel med makramé

Skapa eget julpynt och häng upp dina julgranskulor med makramé - så gör du!
Bild laddas