Pumpakaka med mascarponefrosting

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
5
Pumpakaka med mascarponefrosting

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pumpakaka med mascarponefrosting

Ingredienser

ca 30 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 dl neutral rapsolja
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt

Frosting

200 g färskost
250 g mascarponeost
100 g smör
3 dl florsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Tog 3dl Florsocker. Mycket god frosting! Kakan var mjuk och saftig kunde haft i lite mer pumpa för smakens skull!

Matilda

2023-11-05

Florsocker alltså :)

Michaela

2022-10-20

Jättegod kaka! Men det står fel i receptet till frostingen. Det ska vara 3 deciliter, inte 3 matskedar.

Michaela

2022-10-20

Näringsvärde per bit

Energi773 KJ / 185 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga