Pumpakaka med mascarponefrosting

23
1
Pumpakaka med mascarponefrosting

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pumpakaka med mascarponefrosting

Ingredienser

ca 30 bitar
4
ägg
3 1/2 dl
strösocker
4 dl
finriven pumpa (gärna butternut)
1 dl
neutral rapsolja
4 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
1 msk
malen kanel
1/2 tsk
malen kardemumma
1/2 tsk
salt

Frosting

500 g
färskost
250 g
mascarponeost
3 msk
florsocker
1 tsk
finrivet apelsinskal
1 msk
färskpressad apelsinjuice

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Susanne

2017-10-29

Jättegod! Hade i överbliven pumpa från ett "Halloween pumpahuvud". Men glasyren smakade mest färskost.. Kanske skulle varit mer florsocker i?!?

Näringsvärde per portion

Energi 773 KJ / 185 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept