Pumpakaka med mascarponefrosting
Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
ca 30 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 dl neutral rapsolja
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
Frosting
200 g färskost
250 g mascarponeost
100 g smör
3 dl florsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi773 KJ / 185 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g
Kommentarer
Tog 3dl Florsocker. Mycket god frosting! Kakan var mjuk och saftig kunde haft i lite mer pumpa för smakens skull!
Matilda
2023-11-05Florsocker alltså :)
Michaela
2022-10-20Jättegod kaka! Men det står fel i receptet till frostingen. Det ska vara 3 deciliter, inte 3 matskedar.
Michaela
2022-10-20