Pumpakaka med mascarponefrosting

23
1
Pumpakaka med mascarponefrosting

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pumpakaka med mascarponefrosting

Ingredienser

ca 30 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 dl neutral rapsolja
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt

Frosting

500 g färskost
250 g mascarponeost
3 msk florsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Susanne

2017-10-29

Jättegod! Hade i överbliven pumpa från ett "Halloween pumpahuvud". Men glasyren smakade mest färskost.. Kanske skulle varit mer florsocker i?!?

Näringsvärde per portion

Energi 773 KJ / 185 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept