ÖVER 60 MIN | Medel

Pumpakaka med mascarponefrosting

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt finriven pumpa och olja.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm  i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
  5. Frosting: Vispa färskost och mascarpone luftigt med elvisp. Vispa ner florsocker, apelsinskal och -juice. Bred på den kalla kakan. Strö ev över mer finrivet apelsinskal.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk salt
Frosting
  • 500 g färskost
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 773 kJ / 185 kCal