Pumpabullar med kummin

39
3
Pumpabullar med kummin

Med grovriven pumpa i brödet blir det både gott, saftigt och får fin färg. Bestäm själv om du rullar degen till portionsbröd eller större baguetter. Experimentera gärna med olika pumpasorter, som butternut, muscat eller halloween, och hitta din egen favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Pumpabullar med kummin

Ingredienser

Ger 16 småbröd eller 3 baguetter
1/4 paket jäst (à 12,5 g)
1 msk rapsolja
6 dl kallt vatten
3/4 msk salt
2 dl grovrivet kött av pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1/2 msk hel kummin
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl (à ca 650 g)
flingsalt och hel kummin att strö över

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per småbröd.

Gör så här

Tips

Byt ut riven pumpa mot squash, morot, palsternacka eller rödbeta.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Margareta

2022-09-05

Kan man ersätta linfröna med någon annan, mindre frösort - typ chiafrön, eller vallmofrön? Eller blir det bäst att helt utesluta dem? (Har en linfröhatare i familjen ;>)

Sara

2020-12-27

Blev jätte gott. Några dl extra mjöl gick åt. Spännande smaker.

Molly

2017-08-30

Älskar det här brödet! Dubblade mängden kummin, drog i lite extra butternut och rikt med havssalt på toppen. Lycka!

Näringsvärde per portion

Energi 697 KJ / 167 kCal
Fett 3 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden