Med grovriven pumpa i brödet blir det både gott, saftigt och får fin färg. Bestäm själv om du rullar degen till portionsbröd eller större baguetter. Experimentera gärna med olika pumpasorter, som butternut, muscat eller halloween, och hitta din egen favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per småbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen är alldeles för lös och flyter ut. Formade till baguetter men det blev nästan en pöl på plåten efter jäsning i alla fall. Jag hade redan tillsatt extra mjöl och hade rikligt till utbakningen. Kanske vi inte hade samma mängd pumpa eftersom vikten inte angavs i receptet? Eller var det tänkt att man skulle köra degen i degblandare 5 min trots att receptet bara säger rör ihop?
Ingrid
2022-11-01Kan man ersätta linfröna med någon annan, mindre frösort - typ chiafrön, eller vallmofrön? Eller blir det bäst att helt utesluta dem? (Har en linfröhatare i familjen ;>)
Margareta
2022-09-05Blev jätte gott. Några dl extra mjöl gick åt. Spännande smaker.
Sara
2020-12-27