Pumpabullar med kummin

38
2
Pumpabullar med kummin

Med grovriven pumpa i brödet blir det både gott, saftigt och får fin färg. Bestäm själv om du rullar degen till portionsbröd eller större baguetter. Experimentera gärna med olika pumpasorter, som butternut, muscat eller halloween, och hitta din egen favorit.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Pumpabullar med kummin

Ingredienser

Ger 16 småbröd eller 3 baguetter
1/4
paket jäst (à 12,5 g)
1 msk
rapsolja
6 dl
kallt vatten
3/4 msk
salt
2 dl
grovrivet kött av pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
1/2 msk
hel kummin
1/2 dl
hela linfrön
1/2 dl
pumpakärnor
1 dl
grahamsmjöl
ca 10 dl
vetemjöl (à ca 650 g)
-
flingsalt och hel kummin att strö över

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per småbröd.

Gör så här

Tips

Byt ut riven pumpa mot squash, morot, palsternacka eller rödbeta.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Sara

2020-12-27

Blev jätte gott. Några dl extra mjöl gick åt. Spännande smaker.

Molly

2017-08-30

Älskar det här brödet! Dubblade mängden kummin, drog i lite extra butternut och rikt med havssalt på toppen. Lycka!

Näringsvärde per portion

Energi 697 KJ / 167 kCal
Fett 3 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept