Pumpaaioli med rosmarin

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Pumpaaioli med rosmarin

Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

Pumpaaioli med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
500 g  pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
1 msk  hackad rosmarin
1   vitlöksklyfta
1   äggula
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Det som inte går åt kan man förvara i kylskåp i upp till en vecka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Jättegod, men var försiktig med rosmarin så att den inte tar över.

Victoria

2020-11-03

Näringsvärde per portion

Energi432 KJ / 103 kCal
Fett8 g
Salt1.74 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kyckling med rostad pumpa
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellaioli
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpasoppa med rosmarinscones
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga