Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pumpaaioli med rosmarin

Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala pumpan, skär i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt.
  2. Repa och finhacka rosmarinen, pressa vitlöken och mixa alla ingredienser tillsammans med pumpan till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Servera aiolin kall till t ex grillade grönsaker, kyckling och viltkött.  

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Det som inte går åt kan man förvara i kylskåp i upp till en vecka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 432 kJ / 103 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer