Pumpaaioli med rosmarin

6
1
Pumpaaioli med rosmarin

Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

Skriv ut
Pumpaaioli med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
500 g
pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
1 msk
hackad rosmarin
1
vitlöksklyfta
1
äggula
2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Det som inte går åt kan man förvara i kylskåp i upp till en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Victoria

2020-11-03

Jättegod, men var försiktig med rosmarin så att den inte tar över.

Näringsvärde per portion

Energi 432 KJ / 103 kCal
Fett 8 g
Salt 1.74 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept