UNDER 45 MIN | Medel

Pumpaaioli med rosmarin

Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala pumpan, skär i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt.
  2. Repa och finhacka rosmarinen, pressa vitlöken och mixa alla ingredienser tillsammans med pumpan till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Servera aiolin kall till t ex grillade grönsaker, kyckling och viltkött.  

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Det som inte går åt kan man förvara i kylskåp i upp till en vecka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 432 kJ / 103 kCal