Pumpaaioli med rosmarin
Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.
Ingredienser
4 portioner
500 g pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
1 msk hackad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi432 KJ / 103 kCal
Fett8 g
Salt1.74 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
This was only okay - not much flavor. Aioli usually has acid in it- seems to be missing in the recipe.
Sara elizabeth
2024-09-16Jättegod, men var försiktig med rosmarin så att den inte tar över.
Victoria
2020-11-03