Pumpakaka med kokosfrosting

Betyg 4.8 av 5.
25 personer har röstat
4
Pumpakaka med kokosfrosting

Baka kaka med pumpa! En fluffig kaka med råriven pumpa och smak av kanel som pryds av en ljuvlig och krämig frosting på färskost och rostad kokos är en ståtlig och saftig efterrätt eller fika i höstmörkret.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pumpakaka med kokosfrosting

Ingredienser

ca 10 bitar
2 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
3 tsk  malen kanel
1/2 tsk  salt
3   ägg
3 dl  strösocker
3 dl  finriven pumpa (gärna butternut)
1 1/2 dl  rapsolja
1/2 dl  riven kokos

Frosting

300 g  färskost
25 g  rumsvarmt smör
2 dl  florsocker
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Någon som testat detta i muffinsformar?

Fredrik

2023-10-21

Gjorde denna med glutenfritt mjöl, veganskt smör och halvt stevia istället för socker (till allergiker och sockersjuk). Toppade med vegansk smör-vanilj-frosting. Blev hur bra som helst! Ska helt klart göras igen och utvecklas lite på.

Elisabeth

2022-10-20

Jättegod!!!!bra recept!

Birgit

2022-01-12

Testa liknande recept

Pumpakaka med mascarponefrosting
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Höstig pumpagröt
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga