Pumpakaka med kokosfrosting

22
3
Pumpakaka med kokosfrosting

Baka kaka med pumpa! En fluffig kaka med råriven pumpa och smak av kanel som pryds av en ljuvlig och krämig frosting på färskost och rostad kokos är en ståtlig och saftig efterrätt eller fika i höstmörkret.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pumpakaka med kokosfrosting

Ingredienser

ca 10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl riven kokos

Frosting

300 g färskost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Elisabeth

2022-10-20

Gjorde denna med glutenfritt mjöl, veganskt smör och halvt stevia istället för socker (till allergiker och sockersjuk). Toppade med vegansk smör-vanilj-frosting. Blev hur bra som helst! Ska helt klart göras igen och utvecklas lite på.

Birgit

2022-01-12

Jättegod!!!!bra recept!

Hanna

2021-11-06

Gjorde denna på urskrapat av vår halloweenpumpa. Den blev så god! Fluffig, saftig och så god. Lite lik morotskaka men inte lika kompakt. Denna kommer jag göra fler gånger!