Pumpakaka med kokosfrosting

14
1
Pumpakaka med kokosfrosting

Baka kaka med pumpa! En fluffig kaka med råriven pumpa och smak av kanel som pryds av en ljuvlig och krämig frosting på färskost och rostad kokos är en ståtlig och saftig efterrätt eller fika i höstmörkret.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pumpakaka med kokosfrosting

Ingredienser

ca 10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl riven kokos

Frosting

300 g färskost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Hanna

2021-11-06

Gjorde denna på urskrapat av vår halloweenpumpa. Den blev så god! Fluffig, saftig och så god. Lite lik morotskaka men inte lika kompakt. Denna kommer jag göra fler gånger!

Testa liknande recept