Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpasoppa med sting

Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa soppan i omgångar i en mixer.
  4. Häll tillbaks soppan i kastrullen, koka upp och smaksätt med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl butternutpumpa i tärningar
  • 2 msk matolja
  • 3 tomater
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1472 kJ / 352 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept