Pumpasoppa med sting

47
6 Klimatsmart
Pumpasoppa med sting

Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.

Skriv ut
Pumpasoppa med sting

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
4 dl
butternutpumpa i tärningar
2 msk
matolja
3
tomater
2 msk
färskriven ingefära
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
400 ml
kokosmjölk
-
salt och peppar
1/2 dl
pumpakärnor

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Åsa

2020-10-29

Hej! Skulle ni rekommendera att göra denna soppa dagen innan man ska bjuda på/äta den? Eller blir det inte bra att kyla den och sen värma innan servering?

Redaktionen ICAse

2020-10-29

Hej Åsa! Det går bra att laga soppan dagen innan. Den kan bli tjockare när den fått stå. Så värm upp soppan och späd med lite mer buljong om du vill få den lösare. Hälsningar Ulrika

Matthias

2020-10-21

Bästa soppen som jag nånsin lyckats med. /M

Redaktionen ICAse

2020-10-21

Hej Matthias! Vad kul att höra! ❤ Hälsningar Elina

Daniel

2020-09-09

Gott och enkelt! Snåla inte med ingefära.

Näringsvärde per portion

Energi 1472 KJ / 352 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept