Pumpapaj
Pumpapaj är en dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6-8 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl havregryn
1 msk strösocker
1 krm salt
2 - 3 msk kallt vatten
Fyllning
700 g skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2 stjärnanis
1 kanelstång
3 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 tsk majsstärkelse
2 krm salt
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
Till servering
glass eller lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentarer
Njae, det här var inge vidare. Inte alls likt Pumkin Pie från USA. Men det kanske är egen variant också. Det var ätbart men inte mycket mer
Thomas
2024-11-30Använde mig av glutenfritt mjöl och laktosfria produkter och det funkade utmärkt det också. Jag blev jättenöjd med resultatet, och planerar att testa igen nästa år.
Saga
2024-11-16Fråga; Vad kan man använda istället för ägg? Går kikärtsspad bra eller något annat som kan rekommenderas?!
Adam
2024-10-11Hej Adam! Det är lite knepigt att utesluta äggen i detta recept. I så fall skulle jag nog prova att utesluta mjölken och minst dubbla majsstärkelsen. Det är ingen vi har provat så det är bara en gissning från min sida. Hoppas du vågar prova! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14