Pumpapaj

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Pumpapaj

Pumpapaj är en dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Pumpapaj

Ingredienser

6-8

Pajdeg

150 g  kallt smör
3 dl  vetemjöl
1 3/4 dl  havregryn
1 msk  strösocker
1 krm  salt
2 - 3 msk  kallt vatten

Fyllning

700 g  skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2   stjärnanis
1   kanelstång
3   ägg
3/4 dl  rörsocker
3/4 dl  farinsocker
2 tsk  malen kanel
1 tsk  malen ingefära
4 tsk  majsstärkelse
2 krm  salt
1 1/4 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk (3%)

Till servering

glass eller lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och glass.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga