Goda grytor på högrev

Mustigt långkok!

När hösten är här är allt vi vill ha mustiga och ångande varma grytor på högrev. Ett långkok på högrev är såklart perfekt som storkok för veckan, men höstig högrevsgryta, kalops eller chili är också både praktiskt och uppskattat att bjuda middagsgäster på. Här kommer tips på världens godaste grytor med högrev!

Några smarta tips

Så lyckas du med högrevsgrytan

  • Skär köttet i jämnstora bitar om du köper ett helt köttstycke, så får alla bitar samma tillagningstid.
  • Torka köttet med kökspapper innan du steker det, annars finns risk att det kokas istället för bryns i pannan.
  • Bryn i het stekpanna så köttet får yta - då blir grytan mustigare.
  • Tillaga grytan långsamt på låg värme. Antingen på spisen eller i ugnen.
  • Köttet är klart när du kan dra isär det med en gaffel.

Vad serverar jag till högrevsgryta?

Världens bästa grytor med högrev

Från klassiskt franskt till jazzigt och hett - här är våra favoritgrytor med högrev.

  1. Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

    1. Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

    Betyg 4.5 av 5.180 personer har röstat
    Receptet har 51 kommentarer

    Detta är en mustig högrevsgryta med vackra färger och rika smaker. Världens godaste höstgryta! Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.

    Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
  2. Lyxig kalops med mormorskokta morötter

    2. Lyxig kalops med mormorskokta morötter

    Betyg 4.7 av 5.204 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer

    Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

    Lyxig kalops med mormorskokta morötter
  3. Boeuf bourguignon med potatismos

    3. Boeuf bourguignon med potatismos

    Betyg 4.8 av 5.609 personer har röstat
    Receptet har 104 kommentarer

    Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.

    Boeuf bourguignon med potatismos
  4. Mustig gulasch på högrev och potatis

    4. Mustig gulasch på högrev och potatis

    Betyg 4.7 av 5.678 personer har röstat
    Receptet har 179 kommentarer

    Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

    Mustig gulasch på högrev och potatis
  5. Ragu bolognese

    5. Ragu bolognese

    Betyg 4.4 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer

    En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.

    Ragu bolognese
  6. Birria tacos på högrev

    6. Birria tacos på högrev

    Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer

    Birria tacos är tortillabröd fyllda med högrevsgryta där köttet fått koka i en chilikryddad sås, tills köttet faller sönder. Servera den smakrika såsen i bröden och gärna med limeklyftor och koriander.
     
     

    Birria tacos på högrev
  7. Långkokt chili på högrev med choklad

    7. Långkokt chili på högrev med choklad

    Betyg 4.4 av 5.196 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer

    Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.

    Långkokt chili på högrev med choklad
  8. Jazzig chili

    8. Jazzig chili

    Betyg 3.9 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 45 kommentarer

    Jazzig chili är ett härligt recept på långkok med hetta, mustighet och sötma från chili, öl, torkad ancho och fikon. En chiligryta som går utmärkt att göra på antingen älg eller högrev av nöt. Laga gärna chilin en dag innan den ska ätas!

    Jazzig chili

Artiklar Visar 1730 stycken

Våra bästa höstgrytor

Grytgott

Grytsäsongen är här och vad passar då bättre än att lista våra absolut höstigaste grytor.

Välj rätt gryta för långkoket

Låt det puttra!

När det ska gå lätt att laga maten vill vi slå ett slag för långkok. Låter det motsägelsefullt? Det är det inte! Med rätt recept och en bra gryta för långkoket behöver du bara göra en minimal insats i köket, sedan sköter sig middagen själv.

Laga höstsoppa med svamp

Höst

Höst är svampsäsong. Låt dig inspireras av våra bästa recept på värmande soppor med svamp!

Musselsoppa - video!

Matskola

Bjud på en riktigt len och mustig musselsoppa och imponera på middagsgästerna!

Recept med julmust

5 favoriter

Här är våra fem favoritrecept med högtidens godaste dryck som ingrediens.

3 värmande middagar i ugn

Låt ugnen göra jobbet!

Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.