Våra godaste chiligrytor
Favoriter!
Här tipsar vi om våra godaste chiligrytor - både vegetariska och med kött!
Mustigt långkok!
När hösten är här är allt vi vill ha mustiga och ångande varma grytor på högrev. Ett långkok på högrev är såklart perfekt som storkok för veckan, men höstig högrevsgryta, kalops eller chili är också både praktiskt och uppskattat att bjuda middagsgäster på. Här kommer tips på världens godaste grytor med högrev!
Från klassiskt franskt till jazzigt och hett - här är våra favoritgrytor med högrev.
Detta är en mustig högrevsgryta med vackra färger och rika smaker. Världens godaste höstgryta! Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.
Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.
Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!
En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.
Birria tacos är tortillabröd fyllda med högrevsgryta där köttet fått koka i en chilikryddad sås, tills köttet faller sönder. Servera den smakrika såsen i bröden och gärna med limeklyftor och koriander.
Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.
Jazzig chili är ett härligt recept på långkok med hetta, mustighet och sötma från chili, öl, torkad ancho och fikon. En chiligryta som går utmärkt att göra på antingen älg eller högrev av nöt. Laga gärna chilin en dag innan den ska ätas!
Favoriter!
Här tipsar vi om våra godaste chiligrytor - både vegetariska och med kött!
Grytgott
Grytsäsongen är här och vad passar då bättre än att lista våra absolut höstigaste grytor.
Låt det puttra!
När det ska gå lätt att laga maten vill vi slå ett slag för långkok. Låter det motsägelsefullt? Det är det inte! Med rätt recept och en bra gryta för långkoket behöver du bara göra en minimal insats i köket, sedan sköter sig middagen själv.
Höst är svampsäsong. Låt dig inspireras av våra bästa recept på värmande soppor med svamp!
Matskola
Bjud på en riktigt len och mustig musselsoppa och imponera på middagsgästerna!
Grytor
Vi tipsar om våra godaste, mustigaste och bäst höstanpassade grytor.
Smart matlagning!
Denna grönsaksröra kan du äta som den är eller ta vidare i en mängd olika rätter.
5 favoriter
Här är våra fem favoritrecept med högtidens godaste dryck som ingrediens.
Låt ugnen göra jobbet!
Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.