Boeuf bourguignon med potatismos

74
23
Boeuf bourguignon med potatismos

Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser

6 portioner
1 kg
högrev i bit
200 g
rökt sidfläsk
2
schalottenlökar
3
vitlöksklyftor
3
morötter (à ca 70 g)
1 1/2 msk
tomatpuré
4 msk
smör
1 1/2 dl
vatten
2 msk
vetemjöl
5 dl
rödvin
2 msk
konc kalvfond
1 msk
soja
2
timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad)
3
lagerblad
-
salt
-
svartpeppar

Potatismos

1 kg
potatis
1
riven vitlöksklyfta
25 g
smör
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk (3%)
1 tsk
finrivet citronskal

Svampfräs

250 g
steklökar (gärna röda)
400 g
färska champinjoner
2 msk
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Lisa

2/21/2021

Väldigt gott och uppskattat av gästerna. Kokade dock grytan 5 timmar för att få det riktigt mört.

Lisa

2/16/2021

Alltså det här receptet! Inte nog med att grytan var helt förträfflig, men det där potatismoset! Citronen i moset gifte sig perfekt med de andra smakerna. Och för någon som älskar svamp blev svampfräset som grädden på moset! Helt underbart!

Hanna

1/29/2021

Fantastiskt gott!! Citronpotatismoset lyfte rätten till White guide! Kommer definitivt göra fler gånger och som bjudrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3438 KJ / 823 kCal
Fett 43 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept