Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2019
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och mjölk.
Kommentarer
Lisa
2/21/2021Väldigt gott och uppskattat av gästerna. Kokade dock grytan 5 timmar för att få det riktigt mört.
Lisa
2/16/2021Alltså det här receptet! Inte nog med att grytan var helt förträfflig, men det där potatismoset! Citronen i moset gifte sig perfekt med de andra smakerna. Och för någon som älskar svamp blev svampfräset som grädden på moset! Helt underbart!
Hanna
1/29/2021Fantastiskt gott!! Citronpotatismoset lyfte rätten till White guide! Kommer definitivt göra fler gånger och som bjudrätt.