Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ragu bolognese

En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 1 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök, hacka löken grovt och skiva vitlöken tunt. Skala och tärna moroten och palsternackan.
  2. Bryn köttet i olivoljan i en gryta, gärna i omgångar. Tillsätt grönsakerna och bryn med dem i sista omgången. Rör ner tomatpuré och kryddor och fräs med  någon minut. 
  3. Blanda ner tomatkross, vatten och kalvfond. Koka ragun sakta 2-3 timmar under lock. Späd ev. med vatten någon gång.
  4. Riv det yttersta skalet av citronen. Smaksätt ragun med salt, peppar och citronskal.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera ragun med spaghettin och gärna med bruten mozzarella och hackad persilja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 500 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • ca 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 6 port spaghetti
Till servering
  • buffelmozzarella
  • grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2553 kJ / 610 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer