Ragu bolognese

26
3
Ragu bolognese

En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.

Skriv ut
Ragu bolognese

Ingredienser

6 portioner
ca 500 g
högrev
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1
morot
1
palsternacka
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin
2
lagerblad
ca 400 g
krossade tomater
5 dl
vatten
3 msk
kalvfond
1
citron
-
salt och svartpeppar
6
port spaghetti

Till servering

buffelmozzarella
grovhackad persilja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Anna

11/30/2019

... fantastiskt att slippa brosk- och fettknosor som man annars får i bolognese gjord på köttfärs. Otroligt mört!

Anna

11/30/2019

Supergott! Som en vansinnigt god och lyxig spagetti bolognese. Djupa vintriga smaker och fantastiskt gör

Rose-marie

10/28/2018

Riktigt god gryta! Citronen är pricken över i:et. Jag fräste skogschampioner i bitar, broccoli tunt skivad och hyvlad squash till. Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2553 KJ / 610 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept