Ragu bolognese

Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat
8
Ragu bolognese

En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.

Ragu bolognese

Ingredienser

6 portioner
ca 500 g högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
ca 400 g krossade tomater
5 dl vatten
3 msk kalvfond
1 citron
salt
svartpeppar
6 port spaghetti

Till servering

buffelmozzarella
grovhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Det blev jätte god gjort av flankstek istället för högrev. Mycket gott rekommenderar.

Jilmas

2023-07-12

Helt gudomligt. Använde köttbuljong stället. 4st vitlök, 3st lök båda rödlök och gullök och extra mkt persilja. Barnen och sambon älskar denna rätt.. //Fatima

Fatima

2023-04-29

Fantastisk good, stekte allt och kokade i tryckkokare på högt tryck i 23 minuter, köttet blev riktigt mört och fint. La på lite persilja.

Olof

2022-09-07

Näringsvärde per portion

Energi2553 KJ / 610 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Boeuf Herngren
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.8 av 5.
514 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga