En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk good, stekte allt och kokade i tryckkokare på högt tryck i 23 minuter, köttet blev riktigt mört och fint. La på lite persilja.
Olof
2022-09-07Det blev en helt fel smak p.g.a. citronen. Hade nog funkat bättre med vin istället.
Kirill
2022-04-03Jag gör den just nu men har bytt ut vattnet mot rött vin. Det blir en annan syra.
Elin
2021-07-20