Ragu bolognese
En mustig ragu på högrev är långkok av bästa märke. Högrevsgrytan behöver koka minst två timmar, gärna mer så köttet blir så mört att det faller sönder. Grytan får sedan en frisk fläkt av lite rivet citronskal. Servera ragun med spaghetti och gärna med buffelmozzarella för extra italiensk matglädje.
Ingredienser
6 portioner
ca 500 g högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
ca 400 g krossade tomater
5 dl vatten
3 msk kalvfond
1 citron
salt
svartpeppar
6 port spaghetti
Till servering
buffelmozzarella
grovhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2553 KJ / 610 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein38 g
Kommentarer
Det blev jätte god gjort av flankstek istället för högrev. Mycket gott rekommenderar.
Jilmas
2023-07-12Helt gudomligt. Använde köttbuljong stället. 4st vitlök, 3st lök båda rödlök och gullök och extra mkt persilja. Barnen och sambon älskar denna rätt.. //Fatima
Fatima
2023-04-29Fantastisk good, stekte allt och kokade i tryckkokare på högt tryck i 23 minuter, köttet blev riktigt mört och fint. La på lite persilja.
Olof
2022-09-07