Krämig polenta

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Krämig polenta

Den italienska majsgröten polenta är ett lent och mättande tillbehör till såväl kött som fisk och grönsaker. Smaksätt det krämiga moset med smör och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Krämig polenta

Ingredienser

4 portioner
7 1/2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2 dl  polenta
40 g  smör
2 dl  riven parmesan
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Servera gärna polentan med riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

vilken typ av polenta är detta som endast ska koka i 3 minuter?

Marita

2023-03-08

Testa liknande recept

Fläskfilé med krämig polenta
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salsiccia con polenta alla griglia
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kornotto (grundrecept)
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga