I hösttider gör en god soppa under för själen. Inspireras av våra bästa recept på värmande soppor där svampar som skogschampinjon, kantarell och blandsvamp har huvudrollen.
Tips: Här hittar du alla våra
recept på soppor!
Text: Anna-Karin
Dela med vänner
Våra bästa svampsoppor
Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
155
17
En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!
Med frysta, skivade champinjoner och en stor bakpotatis spar du mycket tid när denna svampsoppa ska lagas. Bara en potatis att skala och tärna och inga svamprester som blir över. Servera denna goda och krämiga champinjonsoppa med frasig baguette och färskost.
En härligt värmande soppa med blandad svamp ger smak av skog och vildmark. En klick crème fraiche och lite grädde ger soppan en rund och fin karaktär. Avsluta med att strö några nypor pumpakärnor över och servera med ett gott bröd.
Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband
5
1
Krämig fänkålssoppa med ett krispigt fräs av trattkantareller, isterband och hasselnötter. Stek potatis, lök och fänkål och koka i matlagningsvin. Mortlad anis förstärker fänkålens fina lakritssmak. Runda av med grädde och mixa till en slät, mild och spännande soppa. Toppa soppan med fräset.
En riktigt krämig och värmande svampsoppa med crème fraiche och syrlig fetaost. Förväll svampen först om du plockat den själv. Gott, hälsosamt, billigt och klimatsmart!
Det är få saker som värmer lika bra som en rykande soppa. I denna hittar du allt från kantareller, färska champinjoner och cannellinibönor! Basen utgörs av havregrädde, och för att göra kvällens måltid lite matigare serverar du vitlöksrostade bröd med persilja ovanpå. Smaklig soppa önskar vi!
Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad
gräslöksolja som du ringlar över soppan.