Picklad rödlök

989
93
Picklad rödlök

Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.

Picklad rödlök

Ingredienser

8 portioner
2 normalstora rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Picklad lök håller ca 1-2 veckor i kylen.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

989

Kommentarer

Anita

2023-01-13

Toppenrecept! Lagom sötma. Löken smakar bäst efter några dagar, då den fått dra i sig vätskan, tycker jag. Nästa gång ska jag prova med chili. Det kan ju bara bli ännu bättre.

Inger

2022-09-24

Jättegott. Hur enkelt som helst med ingredienser ”alla” har hemma.

Stefan

2022-08-29

Hej Varva med lite finhackad habanero är super.

Näringsvärde per portion

Energi 61 KJ / 15 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 3 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden