Picklad rödlök

639
68
Picklad rödlök

Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.

Skriv ut
Picklad rödlök

Ingredienser

8 portioner
2
normalstora rödlökar
1 dl
socker
1/2 dl
ättika (12%)
1 dl
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Picklad lök håller ca 1-2 veckor i kylen.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.

Vad tyckte du om receptet?

639

Kommentarer

Vera

2021-08-29

Mycket gått! Hur blir det om man tar silverlök istället?

Redaktionen ICAse

2021-09-03

Hej Vera! Det går bra att byta rödlök mot silverlök. Skriv gärna en kommentar här i receptet vad du tyckte. Hälsningar Ulrika

Annika

2021-08-28

Skriv gärna in under receptet hur lång hållbarheten är.

Redaktionen ICAse

2021-09-03

Hej Annika! Tack för ditt förslag. Nu har vi lagt in i tipstexten hur lång hållbarheten är. Med bra råvaror, god hygien, rena burkar så ökar hållbarheten ytterligare. Hälsningar Ulrika

Sara

2021-08-01

Piffar till vilken rätt som helst! Hamburgare och fajitas så klart men även lite mindre självklara så som kalops, pyttipanna och kycklingsallad. Enkelt recept. När löken är slut kan lagen återanvändas genom att skiva ny lök och lägga i. Håller i kyl i flera veckor.

Näringsvärde per portion

Energi 61 KJ / 15 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 3 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept