Långkokt chili på högrev med choklad

Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
6 portioner
1 torkad hel chipotlechili
1 torkad hel anchochili
ca 2 dl hett vatten (till chilin)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
ca 1 kg högrev i bit
33 cl ljust öl
ca 1 - 2 dl vatten
1 oxbuljongtärning
25 g mörk choklad (70%)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 323 kCal
Fett17 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein35 g
Kommentarer
Kan man göra detta i tryckkokare? Eller blir det för vattnigt?
Aydin
2025-04-27Hej Aydin! Jo men det borde gå om du skippar vattnet och sen lyfter upp köttet när det är klart och sen kan du ju koka ihop buljongen till önskad mängd och styrka. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-28Mycket bra recept! Hade i Porter öl, samt två extra habanero chilis och lite andra kryddor. Skippade chokladen. Fick hälla i lite extra vatten i slutet då det behövde koka en timme till. Ett tips är att slänga ner lite socker när den nästan är färdig, så får man lite sötma i smaken med :)
Erik
2025-03-08Någon som vet hur denna smakar om man gör den på torsdagen för att bjuda på den på lördagen?
Lottie
2025-03-03Hej Lottie! Den kommer smaka toppen. Jag tycker att allt kokt kött/grytor blir bättre om man kokar dem dagen innan. Se till att den svalnar av snabbt och hamnar i kylen så kylen så blir det toppen. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-04