Långkokt chili på högrev med choklad
Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 torkad hel chipotlechili
1 torkad hel anchochili
ca 2 dl hett vatten (till chilin)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
ca 1 kg högrev i bit
33 cl ljust öl
ca 1 - 2 dl vatten
1 oxbuljongtärning
25 g mörk choklad (70%)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 323 kCal
Fett17 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein35 g
Kommentarer
Kingen av chilirecept. Man kan trixa och göra modifieringar, men detta är basen om ni frågar mig. MEN: glöm tre timmar. Dubbla det. Dock brukar jag göra nästan dubbel mängd.
Magnus
2024-10-05Super god !!
Lennie
2024-08-31Tyckte den smakade bättre innan jag la in chokladen, skippar den nästa gång.
Christopher
2024-03-13