Långkokt chili på högrev med choklad

95
8
Långkokt chili på högrev med choklad

Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Långkokt chili på högrev med choklad

Ingredienser

6 portioner
1
torkad hel chipotlechili
1
torkad hel anchochili
ca 2 dl
hett vatten (till chilin)
1
gul lök
4
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
3 msk
tomatpuré
1
kanelstång
1 msk
malen spiskummin
2 tsk
torkad oregano
2 tsk
malen koriander
ca 1 kg
högrev i bit
33 cl
ljust öl
ca 1 - 2 dl
vatten
1
oxbuljongtärning
25 g
mörk choklad (70%)
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Caroline

2021-02-13

Riktigt bra!

Daniel

2021-01-10

Riktigt bra gryta :) från kock med över 12 års erfarenhet!

Redaktionen ICAse

2021-01-12

Hej Daniel! Tack för det fina betyget! ❤ Hälsningar Elina

Stefan

2020-09-25

Super god och mustig! Bra grundrecept som går att utveckla på många härliga sätt.

Näringsvärde per portion

Energi 1347 KJ / 323 kCal
Fett 17 g
Salt 1.86 g
Kolhydrater 6 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept