Långkokt chili på högrev med choklad

128
17
Långkokt chili på högrev med choklad

Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Långkokt chili på högrev med choklad

Ingredienser

6 portioner
1 torkad hel chipotlechili
1 torkad hel anchochili
ca 2 dl hett vatten (till chilin)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
ca 1 kg högrev i bit
33 cl ljust öl
ca 1 - 2 dl vatten
1 oxbuljongtärning
25 g mörk choklad (70%)
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Lukas

2022-05-22

Jag kokar det till samma konsistens som pulled pork och det blir alldeles perfekt. Den här grytan kan man nästan ha som godis.

Annika

2022-03-17

Bästa chiligrytan jag gjort. Så gott!

Emma

2022-02-10

Riktigt gott! Första gången gjorde vi tabben att ta två chipotlechili istället för en chipotle och en ancho - gör inte det! Blev alldeles för starkt.

Näringsvärde per portion

Energi 1347 KJ / 323 kCal
Fett 17 g
Salt 1.86 g
Kolhydrater 6 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden